1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa Üretim, Kozan Bilim ve Enerji Parkı’nı açtı

Enerjisa Üretim, Kozan Bilim ve Enerji Parkı’nı açtı

Enerjisa Üretim’in Adana’da kurduğu Kozan Bilim ve Enerji Parkı açıldı. Parkta öğrenci ve ziyaretçiler teorik bilgileri pratiğe dönüştürecekler.

Enerjisa Üretim, Kozan Bilim ve Enerji Parkı’nı açtı

Enerji Günlüğü - Enerjisa Üretim AŞ. CEO'su İhsan Erbil Bayçöl, Adana Kozan’da bilimle, enerjiyle ve sporla bütünleşmiş bir park açtıklarını belirterek, çocuklarla ilgili katma değer yaratacak, sürdürülebilirlik unsurlarını da içerecek projelere devam edeceklerini söyledi.

Türkiye özel sektör elektrik şirketlerinden Enerjisa Üretim’in Adana’nın Kozan ilçesinde kurduğu Kozan Bilim ve Enerji Parkı, 16 Haziran 2023 Cuma günü düzenlenen bir törenle açıldı. Enerjisa Üretim, Bilim ve Enerji Parkı projesiyle bölgede eğitim, bilim ve enerji alanlarını bir araya getirerek toplumun bilinçlenmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

kozan-park.jpg

PARKTA TEORİK BİLGİ PRATİKTE DENEYİMLENİYOR

Kozan Belediyesi ve Tales Matematik Müzesi iş birliğiyle hayata geçirilen ve halka açık bir alana kurulu olan park, toplam 28 farklı materyalden oluşuyor. 4.200 metrekarelik alana kurulu Bilim ve Enerji Parkı deneyim temelli bir yapıya sahip olma özelliğini taşıyor. Her bir materyal, konu anlatımlı açıklayıcı tanıtım levhalarıyla desteklenirken ayrıca QR kodları aracılığıyla parkın içeriklerine daha detaylı bir şekilde de erişilebiliyor. Bu sayede, öğrencilere ve ziyaretçilere teorik bilginin pratikte deneyimlenmesi fırsatı sunuluyor.

enerjisa-uretim-basket.JPG

BASKETBOL SMAÇ GÖSTERİSİ ÇOCUKLAR KADAR BÜYÜKLERİN DE İLGİSİNİ ÇEKTİ

Parkta yer alan Basketbol sahası ise, Güler Legacy ekibiyle iş birliği yapılarak hayata geçirilirken, sahanın açılış etkinliğinde smaç gösterisi, gösteri maçı ve çocuklara basketbol topu dağıtımı da gerçekleştirildi.

ihsan-erbil-baycol-adana.jpg

“BİLİMLE, ENERJİYLE, SPORLA BÜTÜNLEŞMİŞ BİR PARK”

Parkın açılışında Enerji Günlüğü’ne değerlendirmelerde bulunan Enerjisa Üretim AŞ. CEO'su İhsan Erbil Bayçöl, “Varolma sebebimizi yaşama saygı duyarak daha güzel bir gelecek için mücadele vermek olarak tanımlıyoruz. Bu mücadelenin en önemli parçası elbette ki çocuklar. Çocuklarla ilgili de katma değer yaratacak, sürdürülebilirlik unsurlarını da içerecek projeler tanımlamaya çalışıyoruz. Dolayısıyla günübirlik, bir tek şeye hizmet edecek programlardan ziyade kalıcı olacak ve sürekli değer yaratmaya devam edecek projelerde aktivitelerimizi yürütmeye çalışıyoruz. Rüzgar santrallerinin yatırım aşamasında Tales Matematik Müzesi ile tanışmış olduk. Aydın’da bulunan bir kolejin yanında bulunan bir müzeydi bu. O müze bize ilham verdi, sağolsun oranın katılımcıları da sıcak baktılar. Şimdi bu müzenin kendi bulunduğumuz lokasyonlarda yayılması için klasik bir park yeri yapmak yerine, bilimle, enerjiyle, sporla bütünleşmiş bir parkı hayata geçirmiş olduk bugün Kozan’da. Bundan sonra inşallah zenginleştirerek de devam ediyor olacağız. Bizim için hepsi bir mutluluk. Bir çocuğun orda gidip bilimle ilgili tanışması, sıcak bakmaya başlaması, bu yolculuğunu hevesle devam ettirmesi, sporun hayatında bir parça olması bunları gerçekten önemsiyoruz. Buna yönelik de hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi. 

“ANA GÜCÜMÜZ SANTRALLERİMİZDEN ZİYADE BU ÜLKENİN ÇOCUKLARI”

Enerjisa'nın bundan sonraki yolculuğunda sürekli daha da fazla rüzgar ve güneş santrali yapmaya devam edeceğini belirten Bayçöl, “Türkiye’nin zaten en büyük yenilenebilir enerji filosuna sahip bir organizasyon. Halihazırda da çok kritik yerlerde bulunan beş farklı teknolojide santraliyle tüm Türkiye’nin neredeyse %5’ine kadar tüketimini karşılıyor. Elbette ki ana gücümüz santrallerimizden ziyade hakikaten bu ülkenin çocukları. Onlar adına da bir yandan mücadele vermeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Sabiha KÖTEK - Adana

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler