1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Enerjisa Üretim Samsun ve Amasya’da 180 MW’lık RES kuracak

Enerjisa Üretim Samsun ve Amasya’da 180 MW’lık RES kuracak

Enerjisa Üretim, yaklaşık 3 milyar 6 milyon lira yatırımla Samsun ve Amasya il sınırları içinde 180 MW kurulu gücünde 19 Mayıs Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) kurup işletecek.

Enerjisa Üretim Samsun ve Amasya’da 180 MW’lık RES kuracak

Enerji Günlüğü - Samsun İli, Ladik İlçesi ile Amasya İli, Merkez, Suluova Ve Taşova İlçeleri sınırları içinde 180 MW kurulu gücünde 19 Mayıs Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) kurulacak. 

Enerjisa Üretim şirketlerinden Enerjisa Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş. tarafından Samsun İli, Ladik İlçesi ile Amasya İli, Merkez, Suluova Ve Taşova İlçeleri sınırları içindeki 8 bin hektarlık alanda 180 MW kurulu gücünde 19 Mayıs Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) kurulup işletilmesi planlanıyor.

Yaklaşık 3 milyar 6 milyon lira değerindeki proje kapsamında 37 adet rüzgar türbini kurulacak. Ayrıca 1,12 ha büyüklüğünde belirlenmiş alana 180 MWh kurulu gücünde bir enerji depolama tesisi (EDT) kurulacak. Depolama tesisinde lityum iyon batarya teknolojisi kullanılacak. T1,T2 ve T3 nolu 3 adet türbin Samsun il sınırlarında, geriye kalan 34 adet türbin, şalt sahası ve depolama tesisi ise Amasya il sınırında kalacak.  

Santralde yılda 720 milyon kWh elektrik üretilecek. Üretilen ve depolanan elektrik enerjisi 154 kV Amasya Trafo Merkezine bağlanarak ulusal enterkonnekte sisteme verilecek. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler