1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Enerjisa Üretim Uygar RES tam kapasite üretimde

Enerjisa Üretim Uygar RES tam kapasite üretimde

Enerjisa Üretim, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından açılan YEKA II ihalesinde lisans hakkını kazandığı Uygar Rüzgar Enerji Santrali’nin kurulumunu tamamladı.   

Enerjisa Üretim Uygar RES tam kapasite üretimde

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin önde gelen özel sektör elektrik oyuncusu Enerjisa Üretim, Yenilenebilir Kaynak Alanı (YEKA) Rüzgar Enerji Santrali (YEKA II RES) Projeleri kapsamında hayata geçirilen Uygar Rüzgar Enerji Santrali’ni tam kapasiteyle üretime geçirdi. 

250 MW kurulu güce sahip Uygar RES’te tüm türbinlerin bakanlık kabulü tamamlandı ve tesis tümüyle devreye alındı. Sabancı Holding ile Alman E.ON'un ortaklığı Enerjisa Üretim'in yetkilileri, Uygar RES'in yüzde 100 devreye girişiyle, YEKA II projelerinin Balıkesir fazının da tamamlandığını belirtirken “Bu kilometre taşıyla birlikte yenilenebilir enerji portföyümüzü güçlendiriyor, Türkiye’nin enerji dönüşümünde üstlendiğimiz öncü rolü daha da ileri taşıyoruz” dedi. 

Enerji Günlüğü