1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Enerjisa Üretim’den yeni mezun kadın mühendislere özel program

Enerjisa Üretim’den yeni mezun kadın mühendislere özel program

Enerjisa Üretim, programa aldığı 8 yeni mezun kadın mühendise rüzgar enerjisi üzerine eğitimler verecek. Şirket, bu yolla enerji sektöründeki kadın çalışan sayısını artırmayı hedefliyor.

Enerjisa Üretim’den yeni mezun kadın mühendislere özel program

Enerji Günlüğü - Enerjisa Üretim, enerji üretim sektöründe kadın çalışanların artırılması için yeni bir program başlattı. “Rüzgarı Enerjiye Dönüştüren Kadınlar” adı verilen program kapsamımda yeni mezun 8 kadın mühendis 6 ay boyunca uzmanlardan eğitim alacak. Genç mühendisler, eğitimlerde öğrendiklerini sahada uygulama fırsatı bulacaklar. 

Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinden Enerjisa Üretim, programla ilgili bilgileri sosyal medyada yapılan bir paylaşımla duyurdu. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi: 

“Rüzgar teknolojisinde yeni mezun kadın mühendislere kariyer ve gelişim fırsatı sunmak amacıyla hayata geçirdiğimiz Rüzgarı Enerjiye Dönüştüren Kadınlar Programımız başladı.

8 kadın mühendis ile başladığımız programda katılımcılarımız 6 ay boyunca teknik ve yetkinlik bazlı eğitimlerle donatılarak kariyerlerine başlarken ihtiyaç duyabilecekleri bilgileri işin uzmanlarında öğrenme ve öğrendiklerini sahada uygulama fırsatı bulacak. Katılımcılarımız rüzgar sektörünü yakından tanıyarak; rüzgar türbin teknolojisi, rüzgar enerjisi kurulumu, devreye alma, proje yönetimi, planlama süreçleri, sektörün güncel teknolojileri ve trendleri gibi farklı konuları öğrenme şansı elde edecekler.”

Enerji sektöründe kadın olmak...

Enerji sektöründe kadın olmak...

.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler