1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Enerjisa ve Galatasaray Ali Sami Yen çatı GES anlaşması imzalandı

Enerjisa ve Galatasaray Ali Sami Yen çatı GES anlaşması imzalandı

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı’nın çatısına kurulacak güneş panelleri için Galatasaray ve Enerjisa bir anlaşma imzaladı. 

Enerjisa ve Galatasaray Ali Sami Yen çatı GES anlaşması imzalandı

Enerji Günlüğü - Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı’nın çatısına kurulacak güneş panelleri için Galatasaray ve Enerjisa bir anlaşma imzaladı. 

Galatasaray ile Türkiye elektrik enerjisi şirketi Enerjisa Enerji'nin bugün imzaladıkları anlaşma kapsamında Enerji Performans Modeli kullanılarak Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı’nın çatısına güneş enerjisi tesisi kurulacak. Tesiste stadyum kendi elektriğini kendi üretecek. Kurulacak paneller, yılda yaklaşık 2.000 hanenin tüketimine eşdeğer olarak 4.637 MWh elektrik üretecek.

TESİSİN KAPASİTESİ 4,1 MW

Yapılan anlaşmaya göre, stadyumun çatısına kurulacak 10 bini aşkın güneş paneli ile 4,1 MW kurulu güç kapasitesine ulaşılacak ve dünyadaki stadyumlar içerisinde en büyük kapasiteli güneş enerji santrali olma özelliğini taşıyacak.

Tesis her yıl yaklaşık 3250 ton CO2 salımını engelleyerek doğaya katkı sağlayacak. Ekonomik ömrü 25 yıl olan sistem, bu süre boyunca yaklaşık 200 bin ağacın kurtarılmasını sağlayacak. 

YATIRIMIN TAMAMI ENERJİSA TARAFINDAN YAPILACAK

Toplamda 40 bin m2 alana kurulacak tesisin yaklaşık 20 milyon TL tutarındaki tüm yatırım maliyeti yatırım finansmanı Enerjisa Enerji tarafından sağlanacak. Enerji performans modeli kapsamında tesisin 10 yıl boyunca bakımı da Enerjisa Enerji tarafından gerçekleştirilecek. Galatasaray, sözleşme süresi boyunca üretilen elektrik miktarı üzerinden ödeme yapacak.

“TÜRK SPORUNUN FİNANSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNE KATKI”

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında görüşlerini paylaşan Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, projenin çevreye ve topluma sağladığı katkının yanı sıra, Türk sporunun finansal sürdürülebilirliğine de büyük katkı sunacağını ifade etti. Pınar, “Yeni enerji dünyasının temelinde sürdürülebilirlik ve teknoloji yer alıyor. Enerjisa olarak biz de “İşimin Enerjisi” çatısı altında teknolojiyi ve sürdürülebilirliği odağına alan müşteri çözümlerimizi kullanıma sunduk. Bugün belki de bu kapsamdaki en önemli işbirliklerinden birini sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler