1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Enerjisa ve İTÜ işbirliğiyle öğrencilere enerji eğitimi

Enerjisa ve İTÜ işbirliğiyle öğrencilere enerji eğitimi

Enerji Günlüğü - Enerjisa Üretim, gençlere bilgi ve birikim aktarmak, onların fikirlerini sektöre kazandırmak amacıyla üniversitelerle gerçekleştirdiği...

Enerjisa ve İTÜ işbirliğiyle öğrencilere enerji eğitimi

Enerji Günlüğü - Enerjisa Üretim, gençlere bilgi ve birikim aktarmak, onların fikirlerini sektöre kazandırmak amacıyla üniversitelerle gerçekleştirdiği işbirlikleri çerçevesinde İTÜ öğrencilerinin de enerji eğitimine katkıda bulunacak.

Enerjisa Üretim, Sabancı Üniversitesi ile devam eden “Sanayi Odaklı Projeler” çalışma grubunun ardından, İstanbul Teknik Üniversitesi ile işbirliği gerçekleştiriyor. Enerjisa Üretim, gençlere bilgi ve birikim aktarmak, onların fikirlerini sektöre kazandırmak amacıyla İstanbul Teknik Üniversitesi’nde verilecek derslerle birlikte gençlerin eğitim ve gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor.

İşbirliği kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Fakültesi’nde “Yakıt Kimyası ve Teknolojisi” lisans seçimli dersi, Enerjisa Üretim'in yöneticileriyle eşgüdümde verilecek. Derslerde, Enerji ve Enerji Teknolojisindeki Temel Kavramlar, Kömür, Petrol, Doğal Gaz, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Atıktan Enerji Üretimi,  Nükleer Elektrik Üretimi, Kojenerasyon Teknolojisi, Enerji Verimliliği, Enerji-Çevre-İklim Değişimi konuları işlenirken, “Kimya Endüstrisinde Enerji Tasarrufu” seçimli lisans dersi öğrencileri de ilgili üç derse katılacak.

ÖĞRENCİLER DONANIM KAZANARAK ENERJİ SEKTÖRÜNE HAZIR OLACAK

Dersin öğretim üyesi Prof.Dr. Filiz Karaosmanoğlu "Öğrencilerimiz bu işbirliği ile donanımları endüstriyel destekli, daha güçlü olarak enerji sektörümüz için hazır olacak. Emek verecek Enerjisa Üretim yöneticilerine ve kıymetli mezunumuz Enerjisa Üretim CEO’su Armanç Ekinci özelinde samimi teşekkürümü peşinen sunarım. Belki de Enerjisa Üretim'in gelecekteki CEO'larından biri de bu sınıftan olabilir" dedi.

EĞİTİMLER SEKTÖRÜMÜZ İÇİN ÇOK KIYMETLİ

Enerjisa Üretim’in İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet R. Kumbasar konu ile ilgili olarak, “Türkiye'nin lider elektrik üretim şirketi olarak amacımız bilgi birikimini sürekli geliştiren, standartları belirleyen ve sektörün geleceğine yön veren enerji şirketi olmak. Bu amaç doğrultusunda bilgi ve know-how’a önem veriyoruz. Bizler, Enerjisa Üretim’de sürekli gelişimi destekleyen yapımızla yeni projeler geliştiriyor, üniversite işbirliklerimizi bilgi ve deneyimlerimizin transferi anlamında oldukça önemli bir adım olarak görüyoruz.

Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde vermeye başladığımız derslerin ardından Türkiye’nin en önemli Üniversitelerinden biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi ile de işbirliği yaptığımız için çok mutluyuz. Bu eğitimler sonucunda öğrenciler, Enerjisa Üretim'in uzun yıllardır biriktirmiş olduğu deneyim ve tecrübelerinden faydalanacaklar. Bu eğitimler hem onlar için hem de ilerleyen yıllarda teknisyen veya mühendis olarak aramıza katılacak olmalarından dolayı sektörümüz için çok kıymetli” dedi.

Enerjisa Üretim, İstanbul Teknik Üniversitesi ile devam eden eğitim alanındaki işbirliklerine “Üretim’in Genç Enerjisi” Programı altında ilerleyen dönemlerde de geliştirerek devam etmeyi hedefliyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler