1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Enerjisa Yenimahalle için planladığı 5 milyon tl’lik yatırımı tamamladı

Enerjisa Yenimahalle için planladığı 5 milyon tl’lik yatırımı tamamladı

Enerji Günlüğü - Enerjisa Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. (Enerjisa) Yenimahalle ilçesi ana caddelerdeki alçak gerilim havai hat şebekesini yeraltına...

Enerjisa Yenimahalle için planladığı 5 milyon tl’lik yatırımı tamamladı

Enerji Günlüğü - Enerjisa Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. (Enerjisa) Yenimahalle ilçesi ana caddelerdeki alçak gerilim havai hat şebekesini yeraltına alarak hem elektrik şebekesini modern bir hale getirdi hem de şehir ve çevre düzenlemesine katkıda bulundu. Proje kapsamında bölgedeki aydınlatmalar da yenilenerek, toplam 5 milyon TL yatırım yapıldı.

Proje kapsamında Ragıp Tüzün, Yeniçağ, Tepealtı ve Çarşı Mahalleleri ile İvedik, Ragıp Tüzün, Akın ve Pazar Caddeleri üzerindeki şebeke yeraltına alındı. Bu sayede, şebekenin dış şartlardan etkilenmemesi ile elektrik kesintilerinin sayı ve sürelerinde azalma sağlanması hedeflendi. Ayrıca, Yenimahalle’deki cadde ve sokaklarda aydınlatılmamış bölüm bırakılmadan yapılan bu proje ile şehir estetiğinin korunmasının yanı sıra, güvenlik açısından da olası risklerin azaltılması sağlanacak. Bu çalışmalarda toplam yeni 380 adet aydınlatma direği ile 170 adet alçak gerilim panosu şebekeye eklendi. Ayrıca, 16 km kanal kazılarak 60 km. kablo kullanıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler