1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa’dan 1,1 milyar TL’lik şebeke yatırımı

Enerjisa’dan 1,1 milyar TL’lik şebeke yatırımı

Enerjisa Enerji, 2021 yılının ilk yarısında 1 milyar 110 milyon TL’lik şebeke yatırımı gerçekleştirdi.

Enerjisa’dan 1,1 milyar TL’lik şebeke yatırımı

Enerji Günlüğü - Enerjisa Enerji, 2021 yılının ilk yarısında 1 milyar 110 milyon TL’lik şebeke yatırımı gerçekleştirdi.

Türkiye’nin en büyük elektrik dağıtımı ve perakende elektrik satıcısı konumundaki Sabancı Holding ve Alman E.ON ortaklığı Enerjisa Enerji, 2021 yılının ilk yarısında 1 milyar 110 milyon TL’lik şebeke yatırımı gerçekleştirdi. 

Şirketin Konsolide Faaliyet Geliri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 artarak ile 3 milyar 326 milyon TL’ye yükseldi. Şirketin ilk 6 aylık net kârı da, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34 büyüyerek 1 milyar 13 milyon TL’ye ulaştı.

DAĞITIM ŞEBEKESİNDE TÜM YANGIN ÖNLEMLERİ ALINDI

Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, Toroslar bölgesindeki dağıtım şebekesini yangınlardan korumak için tüm önlemleri aldıklarını belirterek, “Yangından etkilenen alanlara kesintisiz elektrik tedariki sağlamak için alternatif besleme hatlarını devreye aldık. Yangın söndürme aktivitelerine destek olmak için jeneratör ve insan desteği sağladık. Yangından etkilenen müşterilerimizin faturalarını üç ay erteledik. Bunun yanı sıra Sabancı Topluluğu’nun 1 milyon fidanlık ağaçlandırma taahhüdüne katkı sağladık” dedi. 

ENERJİSA 2021 İÇİN HEDEF BÜYÜTTÜ

Enerjisa Enerji CFO’su Michael Moser de yılın ilk yarısında sağlam bir kâr büyümesi ve nakit artışında güçlü bir büyüme yakaladıklarını belirterek, “İlk yarıdaki güçlü performansımız ve enflasyon etkisi ile 2021 hedeflerimizi yukarı yönlü revize ettik” dedi. Moser’in verdiği bilgilere göre Enerjisa Enerji’nin güncellenen 2021 hedefleri şöyle: 

- Faaliyet gelirinde yüzde 15-20 büyüme. Bir önceki hedef iki haneli büyüme idi. 

- Yaklaşık 2,0 milyar TL Baz Alınan Net Kar 

- Bene sonu itibarıyla minimum 11,2 milyar TL Düzenlenmiş Varlık Tabanı. 

- Minimum 1,8 milyar TL faiz ve vergi sonrası serbest nakit akışı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler