1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa`dan Çinlilere hisse satışı iddiası

Enerjisa`dan Çinlilere hisse satışı iddiası

Enerji Günlüğü - Eon ve Sabancı Enerjisa'da Çinli yatırımcılara hisse satışı yapmak için görüşmelerde bulunduğu iddia edildi.BusinessHT'nin konuyla...

Enerjisa`dan Çinlilere hisse satışı iddiası

Enerji Günlüğü - Eon ve Sabancı Enerjisa'da Çinli yatırımcılara hisse satışı yapmak için görüşmelerde bulunduğu iddia edildi.

BusinessHT'nin konuyla ilgili iki kaynağa dayandırdığı haberine göre, Eon ve Sabancı Enerjisa'da Çinli yatırımcılarla şirketin üçte birinin satışı için görüşmelerde bulunuyor.

Enerjisa birimlerinde de hisse satışı yapabileceği ifade edilen habere göre, görüşmeler birden fazla Çinli yatırımcı ile yapılıyor.

Eon sözcüsü Christian Drepper konuyla ilgili yorum yapmazken, Sabancı Holding cephesinden "Enerjisa finansal ve operasyonel performansına, pazardaki stratetejik konumlanmasına aralıksız olarak devam ediyor" yorumu yapıldı.

Daha önce Nisan 2015'te Bloomberg HT Sabancı Holding ve E.On Enerjisa'da hisse satışı için Goldman Sachs'a yetki verdiğini iddia etmiş ve hisse satışının 1 milyar dolar büyüklüğe ulaşabileceği belirtilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler