1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa'dan en uzun vadeli özel sektör tahvil ihracı

Enerjisa'dan en uzun vadeli özel sektör tahvil ihracı

Enerji Günlüğü - Enerjisa Enerji A.Ş. 1 Ağustos 2017 tarihinde Türkiye Özel Sektör Tahvil Piyasasında gerçekleşen en uzun vadeli tahvil ihracını gerçekleştirdi.Enerjisa,...

Enerjisa'dan en uzun vadeli özel sektör tahvil ihracı

Enerji Günlüğü - Enerjisa Enerji A.Ş. 1 Ağustos 2017 tarihinde Türkiye Özel Sektör Tahvil Piyasasında gerçekleşen en uzun vadeli tahvil ihracını gerçekleştirdi.

Enerjisa, Ak Yatırım danışmanlığı ve yatırımcı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) iş birliği ile Türkiye’deki en uzun vadeli özel sektör tahvil ihracını gerçekleştirdi. 5 yıl vadeli 335 milyon Türk Lirası tutarında TÜFE’ye endeksli tahvil ihracıyla yeni yatırımlar için ek finansman desteği yaratıldı. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) bu tahvile 100 milyon Türk Lirası (24 milyon Euro) yatırım yaptı.

ŞEFFAFLIK VE YATIRIM CAZİBESİNE KATKI

Yatırımcılardan yoğun talep toplayan Türkiye’nin en uzun vadeli tahvil ihracına ilişkin konuşan Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, “Türkiye’nin dinamik ve büyüyen elektrik piyasasında ilklerin ve yeniliklerin öncüsü olarak, sektörün şeffaflaşmasına ve yatırımcılar için cazibesinin artırılmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu vizyon doğrultusunda finansal piyasalardaki çalışmalarımızda da pek çok ilke imza attık. Dağıtım şirketlerimiz ile 2017 yılı Mart ayında Türkiye’deki “en büyük” reel sektör tahvil ihracını gerçekleştirmiştik, yine 2016 yılı Ağustos ayında Türkiye’deki ilk “TÜFE’ye endeksli” tahvil ihracını yaptık. Bu kez de Türkiye’deki “en uzun vadeli” özel sektör tahvil ihracını gerçekleştirdik. Ülkemiz finansal piyasalarının gelişmesine ve derinleşmesine büyük katkı sağlayan tahvil ihraçlarımıza aldığımız yoğun talepten çok memnunuz. Bu çalışmalarla yeni yatırımlar için de finansman yaratmış olduk” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler