1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa'nın Adana Çağrı Merkezi açıldı

Enerjisa'nın Adana Çağrı Merkezi açıldı

Enerji Günlüğü - Enerjisa Adana'da elektrik dağıtım faaliyeti gösterdiği 14 ilde yaşayan 20 milyon kişiye hizmet edecek yeni bir çağrı merkezi açtı.AYEDAŞ,...

Enerjisa'nın Adana Çağrı Merkezi açıldı

Enerji Günlüğü - Enerjisa Adana'da elektrik dağıtım faaliyeti gösterdiği 14 ilde yaşayan 20 milyon kişiye hizmet edecek yeni bir çağrı merkezi açtı.

AYEDAŞ, Başkent ve Toroslar elektrik dağıtım bölgelerinde 14 ilde elektrik dağıtım hizmeti sağlayan Enerjisa’nın Çağrı Merkezi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AB Bakanı Ömer Çelik, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Mehmet Göçmen ve Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler’in de katıldığı törenle Adana'da açıldı. 

300 kişiye istihdam sağlayacak olan Enerjisa’nın yeni açtığı çağrı merkeziyle çağrı cevaplama oranını yüzde 95’e çıkarması, müşteri temsilcisine bağlanma süresini ise 45 saniyenin altına düşürmesi hedefleniyor.

Müşteri tercihlerini önceliklendirerek yeni hizmet kanalları yaratan Enerjisa’nın, bu kapsamda hayata geçirdiği IOS ve Android işletim sistemli mobil uygulamasıyla, 14 ildeki müşterileri arıza kaydı oluşturabiliyor ve planlı kesintiler hakkında detaylı bilgi alabiliyorlar. Bunun yanı sıra Enerjisa, yeni geliştirdiği SMS bilgilendirme hizmeti ile de planlı kesintileri müşterilerinin cep telefonlarına mesaj yoluyla iletiyor.

Enerjisa önümüzdeki dönemde Rize’de bir yeni çağrı merkezi daha açacak.

TOROSLAR BÖLGESİ'NE 1.8 MİLYAR LİRA YATIRIM

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı ve Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen, önümüzdeki dönem yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini belirterek, 2016-2020 döneminde Toroslar bölgesinde bugünkü fiyatlarla yaklaşık 1.8 milyar TL dağıtım yatırımı yapacaklarını söyledi.

Enerji sektöründe kar etmenin yanında işin ulusal çıkar boyutu, cari açık ve stratejik önem boyutunun da olduğunu belirten Göçmen, bu nedenle çalışmalarını bu dengede tutmaya özen gösterdiklerini ifade etti. 

Son on yılda Adana'ya 4 milyar Dolar yatırım yaptıklarını ve 1500 kişiyi istihdam ettiklerini kaydeden Göçmen, bununla da yetinmediklerini ve Enerji Bakanı liderliğinde dağıtım sektörüne önümüzdeki beş yılda yatırımlara devam edeceklerini söyledi.

YÜKSEK SURİYE GÖÇMEN SAYISINA RAĞMEN KAYIP KAÇAĞI AZALTTIK

Elektrikte kayıp kaçak konusunun çok konuşulan bir konu olduğunu belirten Göçmen,"2013 yılında yüzde 15’in üzerinde olan kayıp-kaçak oranını, Suriyeli mültecilerdeki artıştan kaynaklı operasyonel zorluklara rağmen 2015 yılında yüzde 12.5’a indirdik." ifadesini kullandı.

Göçmen, Enerjisa'nın şu anda bir halka arza hazırlandığını ve bunun çok önemli bir adım olarak gördüklerini sözlerine ekledi.

Sabiha KÖTEK - ADANA

Önceki ve Sonraki Haberler