1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa’nın Bandırma 2 Santrali için önlisans verildi

Enerjisa’nın Bandırma 2 Santrali için önlisans verildi

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Sabancı Holding ve Alman E.ON ortaklığı Enerjisa’nın doğalgaza dayalı Bandırma 2 Termik...

Enerjisa’nın Bandırma 2 Santrali için önlisans verildi

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Sabancı Holding ve Alman E.ON ortaklığı Enerjisa’nın doğalgaza dayalı Bandırma 2 Termik Santrali için önlisans verdi.

Santral’e ilişkin önlisans belgelerini tamamlayan Enerjisa, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) başvuru yapması ardından, geçtiğimiz günlerde Kurul kararı ile önlisansını aldı.

Santral için 24 aylık önlisans süreci içinde, imar planı onaylanması, ön proje onayı, bağlantı ve sistem kullanım anlaşmaları için başvuru yapılması, ÇED olumlu kararının sunulması ve yapı ruhsatının alınması gerekecek.

Bu belgelerin tamamlanması ile Enerjisa, EPDK’ya üretim lisansı için başvuru yapacak ve lisans bedelini yatırması, sermaye arttırımı yapması, banka teminat mektubunu ve şirket esas sözleşmesini sunması ardından lisansını alabilecek.

SANTRAL İÇİN SİEMENS İLE SÖZLEŞME YAPILMIŞTI

Bandırma II. Doğalgaz Termik Santralı’nın anahtar teslim kurulumu için Enerjisa, Siemens Solutions ile sözleşme imzalamış ve 2016 yılında işletmeye alınması hedeflenen Bandırma II Kombine Çevrim Santralı için imzalanan mukavele, EPC işleri ve uzun vadeli servis sözleşmesini kapsamıştı.

Santralde, Siemens’in SGT5-8000H gaz türbini ve bir adet SST5-5000 model gaz türbini ile bir adet Sgen5-3000W jeneratörü kurulacak. Tesisin tüm elektrik sistemini ve SPPA-T3000 ölçüm ve kontrol sistemini tedarik edecek olan Siemens, ayrıca 400 kV'luk yüksek gerilim şalt sistemi kurulumunu da gerçekleştirecek. Tek şaftlı tasarıma sahip olan Bandırma II Kombine Çevrim Santrali, yalnızca 30 dakikada tam güç kapasiteye çıkabilecek. 

İlkyaz Yenidoğan

Önceki ve Sonraki Haberler