1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa’nın büyük verisi Turkcell’e emanet

Enerjisa’nın büyük verisi Turkcell’e emanet

Enerji Günlüğü - Enerjisa Enerji 9 milyondan fazla müşterisine hizmet verdiği operasyonların tüm veri altyapısını Turkcell’in Gebze ve Ankara’daki...

Enerjisa’nın büyük verisi Turkcell’e emanet

Enerji Günlüğü - Enerjisa Enerji 9 milyondan fazla müşterisine hizmet verdiği operasyonların tüm veri altyapısını Turkcell’in Gebze ve Ankara’daki veri merkezlerine taşıdı. 

Türkiye’nin elektrik dağıtım ve perakendeciliği lideri Enerjisa Enerji ile mobil iletişim devi Turkcell, büyük veri (big data) konusunda kritik bir işbirliğine imza attı. 14 ilde 9 milyonu aşkın müşteriye hizmet veren Enerjisa Enerji’nin büyük veri altyapısı, hizmetlerde herhangi bir aksamaya yol açılmadan ve sıfır veri kaybıyla Turkcell’in veri merkezlerine taşındı. 

TAŞINMA 14 AY SÜRDÜ

Enerjisa Enerji, 2017 yılında Turkcell’in Gebze’deki Veri Merkezi ve Ankara Söğütözü’ndeki Yedekleme Merkezi ile çalışma kararı aldı. Enerjisa Enerji’nin milyonlarca kullanıcının 670TB gerçek zamanlı verisini kesintisiz taşımak için 10Gbps ve 8Gbps yedekli iki devre sağlandı. İzmit’teki 56 ve Ankara’daki 26 kabinetin taşınmasıyla, 21 fiziksel ve 12 sanal taşıma yapılmış oldu. 14 aylık bir çalışma sonucunda tamamlanan taşınma operasyonunda Turkcell’in 46 mühendisi görev aldı. 

ERDEM: VERİ, ENERJİSA’NIN KALBİ 

Enerjisa Enerji CEO’su Ziya Erdem, Türkiye’nin Enerjisi vizyonuyla yola çıkan bir şirket olarak, yerli ve milli markalarla işbirliğine büyük önem verdiklerinin altını çizdi. Her yıl ortalama 1,3 milyar TL yatırımla, 10 bin kişilik büyük bir ekiple faaliyet yürüten Enerjisa Enerji’nin her gün milyonlarca insanın hayatına dokunduğuna işaret eden Erdem, “Bu sebeple de veri, operasyonumuzun kalbinde diyebiliriz. Veri merkezimizin yeni yerinde, operasyon verilerimizin korunması ve saklanmasının yanı sıra, geleceğin Türkiye’sinde yapacağımız teknoloji yatırımlarının barındırılmasını da hedefliyoruz” dedi. 

YEDİ YILLIĞINA TURKCELL’E EMANET 

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu yerli ve milli bir enerji şirketi olan Enerjisa’nın tüm verisinin, yine yerli ve milli bilgi birikimiyle hayata geçirilen Turkcell Veri Merkezlerine taşınmasından gurur duyduklarını belirtti. Enerjisa Enerji’nin durağan değil, canlı, yaşayan bir veri yapısına sahip olduğuna dikkat çeken Terzioğlu, “Biz eş zamanlı olarak şirketin büyük verisinin kalbini taşıdık. Bunun yanında, Enerjisa’nın büyük verisi 7 yıl boyunca Turkcell’e emanet edildi. Bu teknolojik başarıyla, Türkiye’nin veri merkezi konusunda yurt dışındaki hiçbir kurum ve merkezden eksiği olmadığını tüm dünyaya gösterdik” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler