1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa’nın iklim değişikliği başarı puanı arttı

Enerjisa’nın iklim değişikliği başarı puanı arttı

Enerjisa Enerji, CDP’nin İklim Değişikliği Programı’nda genel başarı puanını bu yıl arttırarak ‘B Yönetim Seviyesine’ yükseltti.

Enerjisa’nın iklim değişikliği başarı puanı arttı

Enerji Günlüğü - Enerjisa Enerji, CDP’nin İklim Değişikliği Programı’nda genel başarı puanını bu yıl arttırarak ‘B Yönetim Seviyesine’ yükseltti.

Dünyanın en büyük çevre raporlama platformu olan Karbon Saydamlık Projesinin (CDP - Carbon Disclosure Project ) 2021 yılı sonuçlarına göre Enerjisa Enerji, yer aldığı İklim Değişikliği ve Su Güvenliği programındaki başarı puanını B seviyesine yükseltti. Sabancı Holding ve E.ON SE ortaklığı olan Türkiye elektrik dağıtım ve perakende satış şirketi Enerjisa Enerji, 2018 yılında İklim Değişikliği ile ilgili verilerini izlemeye, ölçmeye ve analiz etmeye başlamıştı. 2021 yılında Türkiye’den raporlama yapan 78 şirket içerisinde üst sıralarda yer alan Şirket, 2020 yılından bu yana da CDP İklim Değişikliği, 2021’den beri CDP Su Güvenliği Programı tarafından notlandırılıyor.

“DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZUN GÖSTERGESİ”

Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar yaptığı değerlendirmede, “ Dünyanın en büyük çevresel raporlama platformu olan CDP 2021 İklim Değişikliği Programı’nın açıklanan sonuçlarına göre başarı puanımızı ‘B’ seviyesine yükseltmenin gururunu yaşıyoruz. Enerjisa Enerji olarak daha yeşil ve akıllı bir gelecek için ortaya koyduğumuz çabalarımızın uluslararası düzeyde değerlendirilerek geçtiğimiz seneye göre üst düzeyde notlanmış olması doğru yolda olduğumuzun göstergesidir. Karbon Saydamlık Projesi tarafından sektörümüzün ve Türkiye’nin öncüleri arasında değerlendirilmemiz ve B Listesi’nde kendimize yer bulmamızı büyük memnuniyetle karşılıyorum. Programdaki başarılarımızın önümüzdeki dönemde de katlanarak artacağına inanıyorum ve bu başarıda payı olan çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler