1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enervis`e, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgesi

Enervis`e, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgesi

Enerji Günlüğü - Enerji verimliliği alanında danışmanlık hizmeti veren Enervis, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgesini alan ilk Enerji Verimliliği...

Enervis`e, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgesi

Enerji Günlüğü - Enerji verimliliği alanında danışmanlık hizmeti veren Enervis, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgesini alan ilk Enerji Verimliliği Danışmanlığı şirketi oldu. Söz konusu belge bu yıldan itibaren, teşviklerden yararlanabilmek için şart hale geliyor. 

EWE Turkey Holding'in grup şirketlerinden Enervis, Bağımsız denetim firması BSI (British Standards Institution) tarafından yapılan denetimlerden başarıyla geçerek enerji verimliliği alanındaki faaliyetlerinde uluslararası bir standart olan ISO 50001 gerekliliklerini sağladığını ortaya koydu.

Enervis'in bu denetimler sonucunda almaya hak kazandığı ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi sertifikası, kuruluşların enerji politikalarını belirlemesi, enerji tüketimini yönetmesi ve enerji yönetim sisteminin performansını değerlendirerek iyileştirmelerin sağlanması esasına dayanıyor.

TÜRKİYE'DE İLK FİRMA

Kaynakların etkin kullanımı, çevrenin korunması, maliyetin düşürülmesi ve enerji performansının geliştirilmesi gibi alanlarda katkı sağlamak amacıyla verilen sertifika, Enervis’in yetkinliğinin bir göstergesi sayılıyor. Enervis aynı zamanda, bu belgeyi alan ilk danışmanlık şirketi unvanına da sahip oldu.

ENERJİSİNİ İYİ YÖNETEN TEŞVİĞİ ALIR

Enervis Genel Müdürü Osman Kipoğlu hali hazırda müşterilerine sundukları enerji verimliliği danışmanlık faaliyetlerini kendi bünyelerinde de uygulayarak tüm şirketlere örnek olmak istediklerini söyledi. Yönetim sistemleri kurulumu konusunda EWE Almanya’dan uzmanlarla birlikte çalıştıklarını anlatan Kipoğlu, "Enerji verimliliğini sürdürülebilir kılmak için müşterilerimize ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemini öneriyoruz. Ayrıca, bu yıldan itibaren hibe desteği ve bir takım teşviklerden yararlanmak için bu belgeye sahip olmanın yasal zorunluluk haline geldiğini de hatırlatmak istiyoruz" dedi.

Bu arada Enervis'in kendi bünyesinde oluşturduğu Enerji Yönetim Takımı, enerji tüketimlerinin düzenli takip edilmesi, tüketimi daha da azaltmak için yeni ve özgün projeler uygulanması ve tüm bu faaliyetlerin periyodik olarak raporlanmasını sağlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler