1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Enerya Afrika`nın güneşine göz dikti

Enerya Afrika`nın güneşine göz dikti

Enerji Günlüğü - STFA Grubu'nun enerji şirketi Enerya'nın Genel Müdürü Aslan Uzun, STFA'nın etkin olduğu Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerindeki güneş...

Enerya Afrika`nın güneşine göz dikti

Enerji Günlüğü - STFA Grubu'nun enerji şirketi Enerya'nın Genel Müdürü Aslan Uzun, STFA'nın etkin olduğu Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerindeki güneş enerjisi alanında yatırımlar yapacaklarını söyledi. Uzun bu ülkelerde açılan güneş ihalelerinde iddialı olduklarını vurguladı.

STFA'nın enerji şirketi Enerya'nın Genel Müdürü Aslan Uzun, Avrupa Yenilenebilir Enerji Birliği'nin Türkiye Bölümü EUROSOLAR Türkiye tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen IRENEC 2014'ün 4. Uluslararası %100 Yenilenebilir Enerji Konferansı ve Sergisi kapsamında gerçekleşen "Türkiye'de Güneş Enerjisi Sektörü ve Geleceği" konulu oturumunda konuştu.

Temiz, yenilenebilir ve sınırsız bir kaynak olarak güneş enerjisinin pek çok uygulama alanına sahip olduğunu belirten Aslan Uzun, "Ülkemizde ise güneş enerjisinden daha çok pasif şekilde yararlanılıyor. Güneş kaynağı olan Türkiye güneş enerjisi konusunda Avrupa'nın çok gerisinde. Tatil ve güneşlenmek için Türkiye'yi tercih eden Almanya'da 32 bin MW'lik güneş enerjisi tesisi bulunuyor. Düşünün, Türkiye'de doğalgaz, hidroelektrik, kömür dahil toplam enerji üretim gücümüz 66 bin mw. Almanya'nın yalnızca güneşteki kurulu gücü, Türkiye'nin tüm enerji santrallerinin yarısı kadar" dedi.

KENDİ ENERJİMİZİ ÜRETEMEZSEK İLERLEYEMEYİZ

Almanya'nın sadece güneş enerjisi panellerinin toplamıyla dünyada kullanılan kapasitenin üçte birinden fazlasına sahip olduğuna işaret eden Aslan Uzun şöyle devam etti:

"Türkiye olarak Avrupa'nın enerji yatırımlarına yetişebilmek için devletin güneş yatırımlarına teşvik vermesi gerekiyor. Kendi enerjimizi üretemezsek ilerleyemeyiz. Bu yüzden Enerya olarak güneşteki yatırımlarımıza hız verdik. Dünyada ve ülkemizde artan teknolojik gelişmelerle birlikte güneş enerjisinin geleceğinden umutluyuz."

İHALELERDE İDDİALIYIZ

Enerya olarak, 2012 yılından bu yana güneş enerjisi sektöründe faaliyet gösterdiklerini belirten Uzun, "Güneş enerji santrallerinin kurulumunda lisanslı üretim kapsamında gerçekleştirilecek ihalelere katılarak kendi yatırımlarımızı planlıyor ve ayrıca EPC alanında hizmet veriyoruz. Amacımız, hizmet verdiğimiz firmalara Enerya güvenilirliliği ve tecrübesi ile uzun vadeli sorunsuz çalışan tesisler inşaa etmek" dedi.

HEDEF, ORTADOĞU VE KUZEY AFRİKA

Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, yurtdışında da güneşe yönelik yatırımlar yapacaklarını söyledi. Uzun, özellikle, dünyanın önde gelen müteahhitlik firmaları arasında yer alan STFA'nın aktif olduğu Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesindeki güneş enerjisi proje ihalelerinde iddialı olduklarını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler