1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Enerya dönüşüme Denizli’den start verdi

Enerya dönüşüme Denizli’den start verdi

Enerji Günlüğü - Denizli’de doğal gaz dağıtımı, Kentgaz’ın da bağlı olduğu Enerya markası ile sürdürülecek.Türkiye’nin en büyük holdinglerinden...

Enerya dönüşüme Denizli’den start verdi

Enerji Günlüğü - Denizli’de doğal gaz dağıtımı, Kentgaz’ın da bağlı olduğu Enerya markası ile sürdürülecek.

Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biri olan STFA’nın enerji şirketi Enerya daha önce Kentgaz adıyla sürdürdüğü doğal gaz dağıtım hizmetlerini artık Enerya markasıyla devam ettirecek. Denizli’nin 1 Mayıs 2014 tarihinden itibaren doğal gaz yatırım ve dağıtım hizmetlerini Enerya Markası ile sürdürülecek olması nedeniyle düzenlenen yeni marka lansman yemeği 17 Nisan 2014’te North Point Otel’de gerçekleşti.

Toplantıda konuşma yapan Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, “2003 yılından bu yana doğal gaz sektöründe Energaz adı altında sürdürdüğümüz faaliyetlerimizi artık enerjide çok daha fazla büyüyerek ve yeni alanlara girerek sürdürüyoruz. Tüm enerji dünyasına yayılımımızı Enerya markası altında birleştirdik. 7 yıldır Denizli’ye Kentgaz markası ile hizmet veriyorduk, bundan böyle burada da Enerya markası ile bulunacağız” dedi.

10 YILDA 430 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, 2003 yılında kurulan ve doğal gaz dağıtım lisanslarına sahip Energaz’ın bünyesinde, Antalya, Konya, Karaman, Konya Ereğlisi, Erzincan, Denizli, Aydın, Aksaray, Çorum, Niğde ve Nevşehir illerinin doğal gaz dağıtım şirketlerinin bulunduğunu söyledi.

Uzun, “Türkiye’nin 2. en yaygın doğal gaz dağıtım şirketi olarak 11 şehirde, bugüne kadar 430 milyon TL’lik yatırım ile 6500 km’lik dağıtım ağı kurduk. 10 yıl içinde hızlı bir yatırım planı ile bulunduğumuz illerde nüfusun ortalama yüzde 85’ine hizmet götürerek 710 bin aboneye ulaştık. 2013 sonu itibarıyla 1,3 milyar TL’lik ciroya ulaştık. Firmamız artık Enerya markası ile enerji sektöründe daha geniş alanda faaliyetlerini sürdürecek. Bugün burada Denizli’de ilk lansmanımızı gerçekleştiriyoruz. İki ay içinde 10 ildeki dağıtım şirketlerimizin hepsinin adı Enerya olacak” dedi.

ENERYA DENİZLİ’NİN 2014 HEDEFİ 10 BİN YENİ ABONE

Enerya Denizli Bölge Müdürü Mehmet Akif Tulukcu da Denizli’ye 7 yılda 110 milyon TL yatırım yaptıklarını belirterek, “Denizli’de toplam 1400 km doğal gaz hattı yatırımı yaptık. Toplam 138 kişiye istihdam yarattık. Bu yıl yapacağımız yatırımla birlikte 2013 sonu itibari ile 165 bin 637 olan abone sayımızı, 2014 sonunda 179 bin 637 kişiye ulaştıracağız. Bu yıl Cumhuriyet, Honaz, Hürriyet, Haydar, Hisar, Kocabaş, Demokrasi, Barbaros, Göveçlik, Akçeşme, Gerzele, Akhan mahallelerine de doğal gaz götürüyoruz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler