1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Enerya Ortaköy doğalgaz konteyneri hizmete hazır

Enerya Ortaköy doğalgaz konteyneri hizmete hazır

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin kalıcı Konteyner RMS-A projeleriyle doğalgaz sağlanacak ilk bölgelerinden Aksaray Ortaköy istasyonu test edildi. Türkiye’nin...

Enerya Ortaköy doğalgaz konteyneri hizmete hazır

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin kalıcı Konteyner RMS-A projeleriyle doğalgaz sağlanacak ilk bölgelerinden Aksaray Ortaköy istasyonu test edildi. 

Türkiye’nin en yaygın 2. özel doğal gaz dağıtım şirketi olan Enerya, Türkiye’nin ilk kalıcı Konteyner RMS-A Projesi istasyon imalatlarına devam ediyor. Proje kapsamında gaz arzı sağlanacak yerleşim birimlerinden Aksaray’ın Ortaköy ilçesine yapılan Konteyner Tipi RMS-A istasyonunun tasarım ve imalat süreçlerine ilişkin testler, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) katılımıyla gerçekleştirildi.

Çalışmalara EPDK Doğal Gaz Daire Grup Başkanı Hüseyin Daşdemir ve Gülcan Çamur, enerji uzmanları, Enerya Kurumsal İlişkiler Direktörü Ali İhsan Sılkım, Enerya Denizli Bölge Müdürü Akif Tulukcu ve Enerya çalışanları katıldı.

KONTEYNER RMS-A PROJESİ NEDİR?

Konteyner RMS-A Projeleri, sınırları içerisinde doğal gaz ana iletim hattı olup da doğal gaz kullanamayan ilçeler için daha hızlı ve düşük maliyetle doğal gaz arzı sağlamayı hedefliyor. Bu sistem, doğal gaz ihtiyacına sahip olan ve doğal gaz ana iletim hattına sahip olan her bölgeye kolaylıkla uygulanabilir olduğu gibi kurulan sistemlerin modüler olması nedeniyle talep artışına göre kademeli olarak büyütülebilecek ve farklı lokasyonlara nakledilebilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler