1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerya`nın elektriği Antalya`ya da ulaştı

Enerya`nın elektriği Antalya`ya da ulaştı

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin ikinci büyük doğalgaz dağıtıcısı Enerya, Konya ve Denizli'nin ardından Antalya'da da elektrik satışına başladı. Enerya,...

Enerya`nın elektriği Antalya`ya da ulaştı

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin ikinci büyük doğalgaz dağıtıcısı Enerya, Konya ve Denizli'nin ardından Antalya'da da elektrik satışına başladı. Enerya, yenilenebilir yatırımlarıyla elektrik üretimine de girecek.

Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, Antalya'da düzenlediği basın toplantısında, aylık elektrik kullanımı 375 kWh düzeyinde ve en az 150 TL fatura ödeyen konut ve ticari işletmelere elektrik sağlamak üzere ihtiyaç duyulan tüm altyapı ve hizmet ağını tamamladıklarını belirtti.

10 yıldır Antalya, Konya, Karaman, Ereğli, Erzincan, Denizli, Aydın, Aksaray, Çorum, Niğde ve Nevşehir illerinin doğal gaz dağıtımını yürüttüklerini kaydeden Aslan Uzun, "11 şehirde bugüne kadar 450 milyon TL’lik yatırımla 6500 km'lik dağıtım ağı kurduk. 10 yıl içinde hızlı bir yatırım planıyla bulunduğumuz illerde nüfusun ortalama yüzde 85'ine hizmet götürerek 2014 sonu itibarıyla 800 binden fazla aboneye, 1.5 milyar TL’lik ciroya ve toplamda 2,8 milyar metreküplük hacme ulaşmış olacağız" dedi.

HEDEF TÜM SERBEST TÜKETİCİLER

Aslan Uzun, doğalgaz alanındaki tecrübelerini, elektrik piyasasına taşıyarak tüketicilere hizmet sunmak üzere gerekli hazırlıkları tamamladıklarını kaydetti. Uzun, Enerya'nın serbest tüketici şartlarını sağlayan kullanıcılara mevcut elektrik faturalarındaki, elektrik net birim fiyatından daha cazip bir teklif sunacağını açıkladı. Uzun, "Diğer elektrik tedariki yapan şirketlerden farkımız, doğal gaz dağıtımı yaptığımız şehirlerde müşterilerimize aynı ödeme noktasından hem elektrik ve doğal gaz faturalarını birlikte ödeme imkanı, hem de müşterilerimizin elektrik faturalarında tasarruf sağlayacağız" dedi.

YENİ HAT ÇEKMEYE GEREK YOK

Elektrik faturalarında tasarrufa gitmek ve daha kaliteli hizmet almak isteyen Antalyalılar’ı Enerya Elektrik’e abone olmaya çağıracaklarını belirten Aslan Uzun, "Hiçbir ek ücret ödemeden her ayın 5’ine kadar Enerya’ya gelerek sözleşme imzalayan abonelere bir sonraki ayın 1’inden itibaren elektrik Enerya tarafından verilecek. Elektrik mevcut hat üzerinden verilmeye devam edilecek. Yeni bir hat çekilmesine gerek yok" dedi.

ÖNCELİK, GAZ DAĞITTIKLARI İLLER

Enerya olarak elektrik satışındaki öncelikli hedeflerinin doğal gaz dağıtımı yapılan illerdeki mevcut serbest tüketicilerden, serbest tüketim limiti üzerinde elektrik kullananların Enerya Elektrik’e geçirmek olduğunu belirten Uzun, "Aynı zamanda müşterilerimizde elektrik farkındalığı yaratmayı planlıyoruz. Bu amaçla müşterilerimize ilerleyen zamanlarda elektrik faturaları ile birlikte bilgilendirme dokümanları göndereceğiz" dedi.

YENİLENEBİLİR İLE ÜRETİME GİRECEK

Uzun, Enerya'nın tüm enerji yatırımlarındaki 2015 yılı hedeflerini de şöyle özetledi:

"Bugün 2,8 milyar metreküp gaz hacmini yönetiyoruz. 2015 yılında abone sayımızı ve yönettiğimiz gaz hacmini geliştirmeye devam edeceğiz. Bunun yanında elektrik ticaretinde hedefimiz tüm illerimizde başlayıp Türkiye’ye yayılarak müşterilerine en yakın enerji şirketi olmayı ve 2018’e kadar yenilenebilir yatırımlarımız ile elektrik üretiminde de pay almayı hedefliyoruz."

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler