1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Engie 230 MW’lık GES ihalesi kazandı

Engie 230 MW’lık GES ihalesi kazandı

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Engie, Fransa hükümeti tarafından düzenlenen ihalelerin dördüncüsünde 230 MW’lık bir güneş kapasitesi...

Engie 230 MW’lık GES ihalesi kazandı

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Engie, Fransa hükümeti tarafından düzenlenen ihalelerin dördüncüsünde 230 MW’lık bir güneş kapasitesi kazandı.

Fransız enerji şirketi Engie, Fransa Enerji Düzenleme Komisyonu tarafından düzenlenen dördüncü ve son güneş ihalesinde 230MW'lık güneş enerjisi kapasitesi kazandı. Ortalama fiyat, büyük güneş santralleri için megawatt-saat başına 52,1 oldu. Böylece Engie, dördüncü ihalenin dört turunda neredeyse 550MW kapasite kazandı.

Engie Green’in bağlı ortaklıkları  Lang ve Compagnie Nationale du Rhone’a verilen kapasite kapsamında Fransa genelinde 1 MW ila 27 MW aralığında kapasitelerle güneş santralleri kuracak. 

Engie Fransa Yenilenebilir CEO'su Gwenaelle Huet konuya ilişkin olarak, “Bu yeni rekor ile Engie, bu hızlı büyüyen sektörde büyük dinamizmini ve liderliğini bir kez daha gösteriyor. Bu, enerji geçişinin başlıca sorunlarına cevap verebilecek ve böylece Fransa'da uyumlu bir ilerlemeye katkıda bulunabileceğimiz sağlam ve somut sonuçlarla gerçekleşiyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler