1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Engie, ABDli şirketin batarya birimini satın aldı

Engie, ABDli şirketin batarya birimini satın aldı

Fransız enerji şirketi Engie, ABDli Broad Reach Power şirketinin 350 MW'ı işletmede ve 880 MW'ı inşaat halinde olan şebeke ölçekli batarya varlıklarını satın aldı.

Engie, ABDli şirketin batarya birimini satın aldı

Enerji Günlüğü - Fransa merkezli bir elektrik iletim şirketi Engie, ABDli elektrik şirketi Broad Reach Power’ın enerji depolama birimini satın aldı. 

Fransız çokuluslu hizmet kuruluşu Engie, Houston merkezli Broad Reach Power'ın batarya depolama işini ortak yatırım ortakları Yorktown Partners, Mercuria Energy ve Appollo Infrastructure Funds'tan satın almada anlaşmaya vardı. 350 MW'ı işletmede ve 880 MW'ı inşaat halinde olan şebeke ölçekli batarya varlıklarını içeren işlemin toplam özsermaye değerinin 1 milyar doları aşması bekleniyor. 

Satın alma aynı zamanda ileri geliştirme aşamasındaki 1,7 GW'lık batarya depolama projelerini ve önemli miktarda erken aşama projelerini de içeriyor. 

İşlem, şirketin ABD'nin Mountain West bölgesindeki 4 GWh batarya depolama alanıyla birlikte 1,8 GW'lık güneş ve rüzgar enerjisi projelerinden oluşan portföyünü içermiyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler