1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Engie biyometan için kesenin ağzını açıyor

Engie biyometan için kesenin ağzını açıyor

Engie, Avrupa'da biyometan üretimini 2030 yılına kadar 10 kattan fazla arttırmak için 3 milyar euro yatırım yapmayı planlıyor. 

Engie biyometan için kesenin ağzını açıyor

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Engie, Avrupa’daki biyometan varlıkları satın almak ve geliştirmek için 2030 yılına kadar 3 milyar euro yatırım planlıyor.

Fransız enerji şirketi Engie, müşterilerin fosil yakıtlardan uzaklaşmasıyla birlikte Avrupa'daki biyometan varlıklarını satın almak ve geliştirmek için on yılın sonuna kadar yaklaşık 3 milyar euro harcayabilir. Engie Avrupa'da biyometan üretimini 2030 yılına kadar 10 kattan fazla arttırmak için 3 milyar euro yatırım yapmayı planladığını açıkladı.

ENGIE'nin ticarileştirme bölümü GEMS (Küresel Enerji Yönetimi ve Satış), Grup ve diğer aktörler tarafından üretilen hacimleri satın alıyor ve ardından bunları müşterilere yeniden satıyor. GEMS, 2022 yılında üreticilerden yaklaşık 3,3 TWh biyokütle elektriği satın aldı. 2030 hedefi oldukça iddialı: yıllık 30 TWh'yi, yani kıta çapında satın alınması ve satılması beklenen hacmin yaklaşık %8'ini ticarileştirmek.

Avrupa Birliği ülkeleri, doğal gazın yerini almak ve küresel ısınmayla mücadele etmek için tarımsal ve diğer organik atıkların geri dönüştürülmesiyle elde edilen biyometan gibi yenilenebilir gazların kullanımını giderek daha fazla destekliyor. Bu ihtiyaç, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından gaz arzını kısarak kıtayı son on yılların en kötü enerji krizine sürüklemesinin ardından daha da acil hale geldi. 

Yenilenebilir gazlardan biyometan, organik atıkların anaerobik çürütülmesinden elde edilen biyogazın saflaştırılmasından sonra üretiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler