1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Engie Romanya gaz dağıtım şebekesini kontrol edecek

Engie Romanya gaz dağıtım şebekesini kontrol edecek

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Engie, Gazprom’un çoğunluk hisselerine sahip olduğu Romanya’daki Wirom doğalgaz dağıtım şebekesinin tam...

Engie Romanya gaz dağıtım şebekesini kontrol edecek

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Engie, Gazprom’un çoğunluk hisselerine sahip olduğu Romanya’daki Wirom doğalgaz dağıtım şebekesinin tam kontrolünü devraldı.

Fransız enerji grubu Engie’nin Romanya kolu olan Engie Romania, Rus kamu doğalgaz şirketi, rekabet kuralları gereği Gazprom’un % 51.1 hisse ile kontrol ettiği Wirom gaz dağıtım firmasının tüm kontrolünü devraldı. Şirkette % 48,8 hissesi bulunan Engie'nin geri kalanıyla tam kontrol sahibi olacak.

Romanya Rekabet Kurumu Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Wirom Gas'in Romanya doğalgaz perakendecisi Engie Romania tarafından devralınmasının ele alınacağını açıkladı.

Wirom, 2017 yılında son 10 yılın en yüksek değeri olan 12,4 milyon euro ciro yanında 1 yıl içerisinde ilk kez 1 milyon euro zarar açıkladı. Engie Romania 2017 yılında 72,4 milyon euro net kar ve 1,09 milyar euro ciro elde etti. Distrigaz Sud Networks'ün yürüttüğü gaz dağıtım işi ise 270 milyon Avro ciro elde etti.

Engie Romania, Distrigaz Sud Reel, Engie Servicii, Alizeu Eolian, Brăila Rüzgarları ve Engie Yapı Çözümleri gibi birçok birimde faaliyet gösteriyor. Gaz tedariki ve dağıtımına ek olarak, Engie Romanya pazarında elektrik üretimi, tedariği ve ticareti konusunda da faaliyet gösteren şirket, 2 rüzgar santrali işletiyor ve mühendislik sektöründe faaliyet gösteriyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler