1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Eni Afrika’da petrol ve gaz üretime başladı

Eni Afrika’da petrol ve gaz üretime başladı

İtalyan enerji devi Eni, ortağı Petroci Holding ile birlikte Batı Afrika ülkesi Fildişi Sahili karasularında petrol ve doğal gaz üretmeye başladı. 

Eni Afrika’da petrol ve gaz üretime başladı

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni, Fildişi Sahili açıklarında 2021 yılı Eylül’de keşfettiği Baleine Sahasından petrol ve gaz üretimine başladı.

İtalyan enerji şirketi Eni, faaliyetlerinde önemli bir dönüm noktasına ulaştığını belirterek, Petroci Holding ortaklığıyla keşfedildikten 2 yıldan kısa bir süre sonra üretime başladıklarını açıkladı. Bu şirketin Afrika'daki ilk net sıfır projesi.

3 AŞAMALI ÜRETİM

Sahada ilk aşamada üretim, günde 15.000 varile kadar petrol ve günde yaklaşık 25 milyon m3'e kadar ilgili gazı işleme kapasitesine sahip yenilenip kapasitesi arttırılan bir Yüzer Üretim Depolama ve Boşaltma ünitesi olan Baleine FPSO aracılığıyla gerçekleştirilecek. 

2024 yılı sonunda başlaması beklenen ikinci aşamada, saha üretimini 50.000 varil/gün petrole ve yaklaşık 70 milyon m3/gün gaza çıkaracak. Üçüncü aşamada da saha üretimini 150.000 varil/gün petrol ve 200 milyon m3/gün gaza çıkarmayı hedefliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler