1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Eni, Akdeniz gaz sahalarından hisse satacak

Eni, Akdeniz gaz sahalarından hisse satacak

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni, Akdeniz sularında sahip olduğu doğalgaz hisselerinin bir kısmını 2017 sonuna kadar satmayı planlıyor.İtalyan...

Eni, Akdeniz gaz sahalarından hisse satacak

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni, Akdeniz sularında sahip olduğu doğalgaz hisselerinin bir kısmını 2017 sonuna kadar satmayı planlıyor.

İtalyan enerji şirketi Eni Başkanı Claudio Descalzi, Akdeniz sularında sahip oldukları 30 trilyon feet küplük doğalgaz hisselerinin bir kısmını 2017 sonuna kadar satmayı umduklarını açıkladı. 

Ne büyüklükte bir satış yapmayı planladıklarına değinmeyen Descalzi, bu planlarının elden çıkarma ve Mısır varlıklarındaki riski yayma projelerinin bir parçası olduğunu kaydetti.

Uzmanlar Eni'nin yüzde 20 hissesinin değerinin 1.6 milyar Dolar olabileceğini tahmin ediyor. 

ZOHR SAHASINI SAİPEM GELİŞTİRECEK

Öte yandan İtalyan Saipem şirketi Mısır'ın devasa Zohr doğalgaz sahasının geliştirilmesi için tercih edilen şirket oldu. Saipem bir açıklama yaparak, Eni ve Mısır kamu enerji şirketi EGPC ortaklığı Petrobel ile Zohr sahasının mühendislik, inşaa ve kurulum işleri için bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Anlaşmanın değerinin 15 milyar Dolar'ın üzerinde olduğu ve 2017 yılının sonuna kadar çalışmaların tamamlanmasının beklendiği ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler