1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Eni Cezayir'deki çalışmalarını geliştirmek istiyor

Eni Cezayir'deki çalışmalarını geliştirmek istiyor

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni, Cezayir'de bulunan enerji çalışmalarını geliştirmek ve yenilenebilir enerji alanında da işbirliği yapmayı...

Eni Cezayir'deki çalışmalarını geliştirmek istiyor

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni, Cezayir'de bulunan enerji çalışmalarını geliştirmek ve yenilenebilir enerji alanında da işbirliği yapmayı hedefliyor.

İtalyan enerji şirketi Eni Başkanı Claudio Descalzi, Cezayir'e bir ziyarette bulunarak meslektaşı ve Cezayir kamu enerji şirketi Sonatrach CEO'su Amine Mazouzi ile işbirliğini geliştirmek üzere görüşmelerde bulundu.

Cezayir'de mevcut gaz çalışmalarını geliştirmede işbirliğini geliştirme ve yeni yenilenebilir enerji çalışmaları yürütme konusunda umutlarını dile getiren Descalzi, iki ülke ve iki şirket arasındaki ilişkileri daha da geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti. 

ENİ'NİN LİSANSLARI UZATILDI

Eni ve Sonatrach Başkanları bir dizi petrol sahasındaki lisansların uzatılması için anlaşma imzaladılar. Anlaşmaya göre, Eni'nin Cezayir'deki petrol üretiminin yüzde 14'ünü gerçekleştirdiği ROD rezervuarı ile buna bağlı SFNE ve SF sahalarındaki iki blok ile Tunus sınırında bulunan ve Eni'nin yüzde 10 üretimini gerçekleştirdiği BRN, BRW ve BRSW sahalarındaki lisansı uzatıldı.

1981 yılından bu yana Cezayir'de çalışmalar yürüten Eni, ülkede petrol ve gaz arama ve çıkarma çalışmaları için 2010-2015 yılları arasında 11.5 milyar dolar yatırım yaptı. Bu da ülkeye yapılan yabancı yatırımların yüzde 25'ini oluşturuyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler