1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Eni İtalya’da 13 rüzgar santrali portföyü satın aldı

Eni İtalya’da 13 rüzgar santrali portföyü satın aldı

Eni, anakara İtalya ve Sicilya'da toplam 315 MW kurulu güce sahip 13 rüzgar santralinden oluşan karasal rüzgar enerjisi proje portföyü satın aldı.

Eni İtalya’da 13 rüzgar santrali portföyü satın aldı

Enerji Günlüğü - Eni, anakara İtalya ve Sicilya'da toplam 315 MW kurulu güce sahip 13 rüzgar santralinden oluşan karasal rüzgar enerjisi proje portföyü satın aldı.

İtalyan petrol ve doğal gaz devi Eni, rüzgar enerjisine yatırım yapıyor. Temiz enerji fonu yöneticisi Glennmont Partners ve PGGM Altyapı Fonu, İtalya'nın en büyük karasal rüzgar proje portföylerinden birinin İtalyan enerji devi Eni'ye satışı konusunda anlaştı. Portföy, anakara İtalya ve Sicilya'da toplam 315 MW kurulu güce sahip 13 rüzgar santralinden oluşuyor.

Toplam 256 rüzgar türbininden oluşan santrallerin yaklaşık 200.000 İtalyan ailenin enerji ihtiyacını karşılaması bekleniyor. 

Eni CEO'su Claudio Descalzi yaptığı açıklamada, satın almanın Eni'nin yenilenebilir enerjide büyümesi anlamında önemli bir adımı temsil ettiğini belirterek, “Bu işlem stratejimizde planlandığı gibi 2024'te 4 GW, 2030'da 15 GW ve 2050'de 60 GW kurulu güce ulaşmamızı sağlayacak” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler