1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Eni Mısır çölünde doğalgaz keşfetti

Eni Mısır çölünde doğalgaz keşfetti

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni ve ortağı Mısırlı EGPC, Mısır’ın çöl bölgesinde yeni bir doğalgaz rezervi keşfetti.Mısır’ın...

Eni Mısır çölünde doğalgaz keşfetti

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni ve ortağı Mısırlı EGPC, Mısır’ın çöl bölgesinde yeni bir doğalgaz rezervi keşfetti.

Mısır’ın bölgesel enerji hub’ı olma umutlarını güçlendiren bir gelişme daha yaşandı. İtalyan enerji şirketi Eni, Mısır’ın Batı Çöl Havzası’ndaki Doğu Obayed ruhsat sahasında bulunan Güney Faramid keşif kuyusunda yeni bir doğalgaz keşfi yaptığını duyurdu.

Eni açıklamasında yeni yapılan keşfin yakınlarda bulunan diğer gaz sahalarıyla birlikte Mısır’ın gaz üretimini artıracağını belirtti. Mısır son dönemlerde yaptığı keşiflerle önümüzdeki yıldan itibaren yeniden doğalgaz ihracatçısı konumuna gelebilecek. 

MISIR ÇÖL BÖLGESİ DE GAZ ÜRETİMİ İÇİN UMUT VERİCİ

Mısır Petrol Bakanlığı sözcüsü Hamdi Abdül Aziz, Eni’nin bu son keşfinin Mısır’ın çöl bölgesinin de gaz üretimi için umut verici olduğunu doğruladığını söyledi. Aziz ayrıca, ülkenin şu anda yaklaşık 6 milyar feet küp doğalgaz ürettiğini, bunun da BP enerji istatistiklerine göre son yıllarda kaydedilen rekor yüksek seviye olduğunu kaydetti.

Eni’nin iştiraki IEOC ve Mısırlı şirket Egyptian General Petroleum Corporation’ın (EGPC), ortaklaşa sahip olduğu işletme şirketi AGIBA, şu anda Mısır’ın Batı Çöl Havzası’nda günde 55.000 varil petrol üretiyor. AGIBA, Doğu Obayed sahasında % 100 hisseye sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler