1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Eni Mısır sularında devasa gaz sahası keşfetti

Eni Mısır sularında devasa gaz sahası keşfetti

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni’nin Mısır karasularında yaklaşık 2,550 milyar metreküp rezerve sahip devasa bir doğal gaz keşfi yaptığı...

Eni Mısır sularında devasa gaz sahası keşfetti

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni’nin Mısır karasularında yaklaşık 2,550 milyar metreküp rezerve sahip devasa bir doğal gaz keşfi yaptığı kaydedildi.

Mısır basınında yer alan haberlere göre İtalyan enerji şirketi Eni, Mısır karasularındaki Nur sahasındaki devasa bir gaz keşfi gerçekleştirdi ve önümüdeki günlerde bu keşfi duyuracak. Yaklaşık 2,550 milyar metreküplük bir kapasiteye sahip olduğu kaydedilen Nur sahası keşfinin, şimdiye kadar Doğu Akdeniz’in en büyük gaz rezervine sahip Zohr gaz sahasından üç kat daha fazla, İsrail'in Leviathan sahasından beş kat daha fazla ve Tamar alanının on katından daha büyük olacağı kaydediliyor. Elde edilen sismik bulgular ışığında Eni sondaj çalışmalarına Ağustos ayında başlayacak.

Eni'nin yeni sahası Nur, haberleri sonrasında Doğu Akdeniz’deki İsrail enerji şirketleri hisselerinde büyük düşüşler yaşandı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler