1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Eni Mısır’da gaz sondajına başladı

Eni Mısır’da gaz sondajına başladı

Mısır sularında en büyük doğal gaz rezervini keşfeden İtalyan Eni, ABD'li Chevron'un yeni bir gaz keşfi yaptığı söylenen Mısır'ın gaz zengini Akdeniz sularında yeni bir sondaj çalışmasına başladı. 

Eni Mısır’da gaz sondajına başladı

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni, Mısır sularındaki Kuzeydoğu Arish bloğunda Thuraya petrol ve doğal gaz arama kuyusu sondaj çalışmalarına başladı.

Rusya’nın Ukrayna işgali ile tetiklenen enerji krizi yeni enerji kaynakları arayışını hızlandırıyor. Mısır karasularında petrol ve doğal gaz arayışı da son dönemde hız kazandı. Mısır'ın alışılmış ortağı İtalyan enerji şirketi Eni, Akdeniz sularında bulunan Mısır karasularındaki El-Arish alanının Kuzeydoğu Arish bloğunda Thuraya adlı sondaj kuyusu açma çalışmalarına başladı.

CHEVRON GAZ REZERVİNE RASTLADI

Amerikan petrol şirketi Chevron'un da aynı bölgedeki Mısır'daki ilk açık deniz sondaj kuyusu olan Nergis-1X’de 3,5 trilyon feet küp gaz rezervine rastladığı kaydediliyor. Henüz Chevron bir açıklama yapmasa da bu keşifle birlikte Eni’den de bir keşif haberi gelmesi durumunda, Mısır’ın enerjide eski parlak günlerine geri dönebileceği yorumları yapılıyor. 

Ayrıca, İngiliz petrol şirketi bp’nin de Batı Nil Deltası projesinde üretimi artıracak sahada gelecek yıl sondaj yapacağı belirtiliyor. 

Eni, 2015 Ağustos ayında Mısır sularındaki Shorouk ruhsatında, kıyıya 160 km uzaklıkta ve 1450 m su derinliğinde açtığı Zohr 1X NFW arama kuyusunun Akdeniz’deki en büyük doğal gaz keşfini gerçekleştirdiğini açıklamıştı. 2017 Aralık ayı itibariyle, Zohr sahasında üretime başlandı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler