1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ENI: Petrol fiyatı 100 doların altında kalır

ENI: Petrol fiyatı 100 doların altında kalır

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi ENI'nin Başkanı Claudio Descalzi, OPEC'in petrol üretimini kısması halinde petrol piyasasının daha hızlı...

ENI: Petrol fiyatı 100 doların altında kalır

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi ENI'nin Başkanı Claudio Descalzi, OPEC'in petrol üretimini kısması halinde petrol piyasasının daha hızlı toparlanacağını ama fiyatların 100 doların altında kalacağını söyledi.

İtalyan petrol şirketi ENI'nin CEO'su Claudio DescalziMısır'daki ekonomik konferansta WSJ'ye yaptığı açıklamada, OPEC'in Haziran ayındaki toplantıda üretimi kısma kararı alması halinde ham petrol piyasasının daha hızlı toparlanacağını, ancak fiyatların tekrar 100 dolar/varil seviyelerine ulaşmalarının muhtemel olmadığını söyledi.

Descalzi, "OPEC'in Haziran ayında ne yapacağını görmemiz gerekli, çünkü OPEC'in üretimi kısma kararı alması halinde toparlanma daha hızlı olacak. Ancak petrol fiyatlarının 100 dolar/varil seviyesine ulaşacağını düşünmüyorum. Bizim varsayımlarımıza göre fiyatlar 2019'a kadar 80 ve 90 dolar/varil seviyesine ulaşacak" diye konuştu.

Descalzi ayrıca, petrol fiyatlarının arz talep farklılıkları ile belirlendiğini ve petrol talebinin Avrupa ve Asya'daki bazı ülkelerde daraldığını ifade ederek, yine de piyasanın hala oyna olduğunu ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler