1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Eni petrol sahalarında güneş elektriği kullanacak

Eni petrol sahalarında güneş elektriği kullanacak

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni, Pakistan ve Tunus petrol sahalarında güneş enerjisi kullanacak. Eni ayrıca İtalya'da 25 sanayi bölgesinde...

Eni petrol sahalarında güneş elektriği kullanacak

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni, Pakistan ve Tunus petrol sahalarında güneş enerjisi kullanacak. Eni ayrıca İtalya'da 25 sanayi bölgesinde 220 MW kapasiteli güneş santralleri kuracak.

İtalyan enerji şirketi Eni, Pakistan'daki Bhit gaz sahasında 10 MW'lık bir güneş enerjisi santralinin ve Tunus'taki ADAM petrol imtiyazında 5 MW'lık bir tesisin yapımına başladı. 

Eni Pakistan’daki sahada %40, Tunus’taki sahada ise %25 hisseye sahip. Pakistan’da kurulumuna başlanan santralin Ekim ayında tamamlanması bekleniyor. Santralin devreye alınmasıyla birlikte bir gaz santrali kapatılacak ve maliyetlerde büyük oranda tasarruf sağlanacak. Tunuslu kamu şirketi Entreprise Tunisienne d’Activités Pétrolières tarafından geliştirilmekte olan diğer santralin ise bu yıl içinde tamamlanması bekleniyor. 

Eni Cezayir ve Gana’daki petrol sahalarında da güneş enerjisi kullanıyor.

ENİ ANAVATANINDA DA GÜNEŞ YATIRIMLARI YAPIYOR

Eni ayrıca İtalya’da 2018-2021 yılları arasında 220 MW kapasiteli güneş enerjisi santralleri kurma planına sahip. Bu kapsamda kurulum için 25 sanayi bölgesi belirleyen şirket, İtalya’nın Sassari kentinde Porto Torres sanayi bölgesinde 31 MW’lık güneş santrali kurulum çalışmalarına başladı. Geçen Temmuz ayında da Cagliari yakınlarındaki Assemini sanayi bölgesinde 26 MW’lık GES kurulumuna başlamıştı. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler