1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Eni, sürdürülebilir ulaşım şirketi kurdu

Eni, sürdürülebilir ulaşım şirketi kurdu

İtalyan petrol ve doğal gaz şirketi Eni, sürdürülebilir ulaşım alanında faaliyetler yürütecek yeni bir şirket kurduğunu açıkladı.

Eni, sürdürülebilir ulaşım şirketi kurdu

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni, sürdürülebilir ulaşım alanında faaliyetler yürütmek amacıyla ‘Eni Sustainable Mobility’ adlı yeni bir şirket kurdu. 

İtalyan petrol ve doğal gaz şirketi Eni, sürdürülebilir ulaşım işine girdi. Şirket, sürdürülebilir mobiliteye adanmış ve kontrolünün tamamı kendisine ait olan yeni şirketi ‘Eni Sustainable Mobility'nin bünyesine katıldığını duyurdu. Eni Sustainable Mobility'nin CEO'su, daha önce Eni Energy Evolution'da sürdürülebilir mobilite direktörü olan Stefano Ballista olacak.

Eni yaptığı açıklamada, yeni şirketin enerji geçişini destekleyen ve tüm yaşam döngüleri boyunca net sıfır emisyona giden yolu hızlandıran hizmetleri ve ürünleri bir araya getirerek tüm değer zinciri boyunca dikey olarak entegre edildiğini kaydetti. 

BİYO-ARITMA VE BİYOMETAN ÜRÜNLERİ SATACAK

Eni Sustainable Mobility, İtalya'da ve yurtdışında biyo-arıtma, biyometan ve mobilite ürün ve hizmetlerinin satışını geliştirecek. Şirket, Venedik ve Gela biyo-rafinerileri de dahil olmak üzere mevcut biyo-rafine etme ve biyometan varlıklarını bünyesinde barındırıyor. Ayrıca şirket şu anda değerlendirme aşamasında olan Malezya'daki Livorno ve Pengerang'dakiler de dahil olmak üzere yeni projelerin geliştirilmesini denetleyecek. 

AVRUPA’DA 5 BİNDEN FAZLA SATIŞ NOKTASI

Eni, Eni Sustainable Mobility'nin hidrojen ve elektrik dahil olmak üzere bir dizi enerji taşıyıcısının yanı sıra biyometan ve HVO (Hidrojene Bitkisel Yağ) dahil olmak üzere organik kökenli yakıtları pazarlamak ve dağıtmak için Avrupa'da 5.000'den fazla satış noktasından oluşan bir ağ kuracağını da sözlerine ekledi. Bu istasyonlar aynı zamanda Eni'nin Enjoy araba paylaşım hizmeti, yemek hizmetleri ve Eni'nin perakende satış noktalarına yakın mağazalar gibi mobilite ile ilgili diğer hizmetlerini de destekleyecek. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler