1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Eni ve Open EP doğal gaz transit geçişlerinde anlaştı

Eni ve Open EP doğal gaz transit geçişlerinde anlaştı

İtalyan enerji şirketi Eni, acil durumlarda doğal gaz tedarikini garanti etmek için İsviçre şirketi Open Ep ile bir anlaşma imzaladı. İtalya anlaşma ile İsviçre üzerinden Fransa’dan gaz alacak.

Eni ve Open EP doğal gaz transit geçişlerinde anlaştı

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni ve İsviçreli Open EP, acil doğal gaz geçişlerini düzenlemek için bir anlaşma imzaladı.

İtalyan enerji şirketi Eni ve İsviçre şirketi Open Energy Platform AG (Open EP), Almanya'dan gelen kesintiler veya önemli akış azalmaları durumunda İsviçre ve İtalya'ya gaz akışını garanti altına almak için bir anlaşma imzaladı. Eni'den yapılan açıklamaya göre, anlaşma, İsviçre'nin arz güvenliğini desteklemek amacıyla Fransa'dan İsviçre üzerinden İtalya'ya gaz akışı için İsviçre Transitgaz taşıma altyapısının verimli kullanımını teşvik ediyor. 

Girişim, İtalya Çevre ve Enerji Güvenliği Bakanlığı ile İsviçre Federal Çevre, Ulaştırma, Enerji ve Haberleşme Bakanlığı arasında 6 Temmuz'da imzalanan enerji güvenliğine ilişkin Ortak Bildirge'de öngörülen, İtalya ile İsviçre arasındaki işbirliğini güçlendirme taahhüdünün bir parçası olacak. Anlaşma 2 Aralık 2023'ten 30 Eylül 2024'e kadar geçerli olacak. Bu süre zarfında İsviçre yetkilileri, Eni'nin İsviçre üzerinden gaz taşıma haklarına ilişkin herhangi bir kısıtlayıcı önlem almayacak. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler