1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Eni Vietnam sularında doğalgaz arayacak

Eni Vietnam sularında doğalgaz arayacak

Enerji Günlüğü – Eni, Vietnam açık denizinde bulunan 116 ve 124. bloklarında doğalgaz arama çalışmaları yürütecek.İtalyan enerji şirketi Eni geçtiğimiz...

Eni Vietnam sularında doğalgaz arayacak

Enerji Günlüğü – Eni, Vietnam açık denizinde bulunan 116 ve 124. bloklarında doğalgaz arama çalışmaları yürütecek.

İtalyan enerji şirketi Eni geçtiğimiz hafta Vietnam petrol şirketi PetroVietnam ile Vietnam açık denizinde bulunan 116 ve 124. bloklarında iki üretim paylaşım anlaşması imzaladığını duyurdu.

Tamamen Eni’ye ait olan 116. blok denizin 10-120 metre altında bulunuyor ve yedi yılda üç parça halinde arama çalışması yapılması planlanıyor. Denizin 50-2.600 metre derinliklerinde çalışmaların yürütüleceği ve Eni’nin % 60 hisse ile işletmesini üstlendiği 124. blokta ise çalışmalar yine yedi yıla yayılan iki aşamada yapılacak. Blokta Santos Vietnam şirketinin % 40 hissesi bulunuyor.

Eni CEO'su Claudio Descalzi yüksek potansiyele sahip bu iki bloktaki çalışmalara katılmalarının Pasifik Havzasındaki büyümelerini destekleyeceğini belirterek, iki bloğun zaman ve maliyet konusunda önemli tasarruflar sağlayarak kendilerine lojistik ve çalışma sinerjisi sağlayacağını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler