1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Eni Zohr sahasından BP'ye hisse satışını tamamladı

Eni Zohr sahasından BP'ye hisse satışını tamamladı

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni, Mısır karasularında bulunan Zohr doğal gaz sahasındaki hisselerinin yüzde 10'unu İngiliz BP'ye satış...

Eni Zohr sahasından BP'ye hisse satışını tamamladı

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni, Mısır karasularında bulunan Zohr doğal gaz sahasındaki hisselerinin yüzde 10'unu İngiliz BP'ye satış işlemlerini tamamladı.

İtalyan enerji şirketi Eni, Mısır karasularında bulunan Zohr doğal gaz sahasındaki Shorouk alanının hisselerinin yüzde 10'unu İngiliz BP'ye satış işlemleri için dün Mısır'ın başkenti Kahire'de bir anlaşma imzaladıklarını açıkladı.

Böylece Eni'nin yüzde 10 hissesi için BP 375 milyon dolar ödedi. Anlaşmaya göre BP sahadan yüzde 5 daha hisse satın alabilme seçeneğine de sahip olacak. 

Eni sahada bağlı ortaklığı IEOC aracılığıyla hisselerin yüzde 90'ına sahip konumunda. Rus enerji şirketi Rosneft ile de geçen Aralık ayında yüzde 30-35 hisse satışı konusunda anlaşmışlardı ancak bu anlaşma henüz tamamlanmadı.

Doğu Akdeniz'in en büyük doğal gaz sahalarından bir olan Zohr sahasının 850 milyar metreküp doğal gaz rezervine sahip olduğu tahmin ediliyor. Sahada üretime ise bu yılın sonunda başlanması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler