1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ENKA Almanya’da enerji santrali inşası için anlaşma imzaladı

ENKA Almanya’da enerji santrali inşası için anlaşma imzaladı

ENKA, ortağı Uniper ile Almanya’nın Hamburg kentinde 180 MW elektrik ve 260 MW bölgesel ısıtma kapasiteli Dradenau Kombine Isı ve Enerji Santrali inşa edecek. 

ENKA Almanya’da enerji santrali inşası için anlaşma imzaladı

Enerji Günlüğü - Wärme Hamburg, Almanya’nın Hamburg kentinde Dradenau Kombine Isı ve Enerji Santrali kuracak. Tesisi ENKA-Uniper ortaklığı inşa edecek.

ENKA-Uniper ortak girişimi, Wärme Hamburg GmbH ile Hamburg, Almanya’da 180 MW elektrik ve 260 MW bölgesel ısıtma kapasiteli Dradenau Kombine Isı ve Enerji Santrali’nin anahtar teslimi yapımı için bir sözleşme imzaladı.

Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş.’nin açıklamasına göre, ENKA – Uniper ortak girişimi, 15 Aralık 2021 tarihinde imzalanan bu sözleşme çerçevesinde mühendislik, satın alma, inşaat ve devreye alma (EPCC) işlerini gerçekleştirecek. Açıklamada, Waerme Hamburg GmbH’nin, Dradenau Kombine Isı ve Enerji Santrali projesi kapsamında 15 Aralık 2021 tarihinde ENKA – Uniper JV'yi 336 milyon Euro tutarında görevlendirdiği ve ilk çalışmalarla toplam proje büyüklüğünün 341 milyon Euro'ya ulaştığı kaydedildi.

Santralin Aralık 2024'te faaliyete geçmesi bekleniyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler