1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ENKA-Siemens konsorsiyumu Libya’da iki elektrik santrali kuruyor

ENKA-Siemens konsorsiyumu Libya’da iki elektrik santrali kuruyor

ENKA-Siemens konsorsiyumu Libya’nın artan elektrik talebini karşılamak için motorin ve doğal gaz yakıtlı toplam 1321 MW kapasiteli iki elektrik santrali yapımına başlıyor. 

ENKA-Siemens konsorsiyumu Libya’da iki elektrik santrali kuruyor

Enerji Günlüğü - ENKA-Siemens konsorsiyumu Libya’nın artan elektrik talebini karşılamak için motorin ve doğal gaz yakıtlı toplam 1321 MW kapasiteli iki elektrik santrali yapımına başlıyor. 

ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş. (ENKA), Alman teknoloji şirketi Siemens ortaklığıyla Libya’da Misurata 650 MW Basit Çevrim Elektrik Santrali ve Tripoli West 671 MW Basit Çevrim Elektrik Santrali projelerinin yapımına başlayacaklarını açıkladı. Projelerin 2022 yılında tamamlanması planlanıyor.

Açıklamaya göre, Proje sözleşmeleri Libya’nın artan elektrik talebini karşılamak için Libya Genel Elektrik Şirketi (GECOL) ile imzalandı.

Misurata projesi, iki adet SGT5-PAC 4000F Siemens Gaz Türbin- jeneratörü ve Tripoli West projesi, dört adet SGT5-PAC 2000E Siemens Gaz Türbin-jeneratörü ile donatılmış enerji merkezi konfigürasyonu üzerine kurulu olacak. Santrallerin türbinlerinde Motorin ve doğal gaz olmak üzere çift yakıt kullanılacak. Enerji, Gaztürbin-jeneratörlerinde (CTG) üretilecek ve ana yükseltici trafolardan şebekeye aktarılacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler