1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Enka şirketlerinin birleşmesine onay

Enka şirketlerinin birleşmesine onay

Spot doğal gaz ithalat lisansına sahip Enka Enerji Ticaret A.Ş. ile Enka Santral İşletme ve Bakım Hizmetleri A.Ş. ve Enka Sakarya Elektrik Üretim A.Ş., külli halefiyet yoluyla Enka Enerji Ticaret A.Ş. bünyesinde birleşecek.

Enka şirketlerinin birleşmesine onay

Enerji Günlüğü - EPDK, Enka Enerji Ticaret Anonim Şirketi ile Enka Santral İşletme ve Bakım Hizmetleri Anonim Şirketi ve Enka Sakarya Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin, Enka Enerji Ticaret Anonim Şirketi bünyesinde külli halefiyet yoluyla gerçekleşecek birleşmesine izin verdi.

Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu - EPDK, Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliği’nin 43 üncü maddesi kapsamında izin verilen Enka birleşme işlemi hakkında bir duyuru yayınladı.

Duyuruda, “20/09/2018 tarihli ve DİT/8071-1/447 sayılı Doğal Gaz İthalat (Spot) Lisansı sahibi Enka Enerji Ticaret Anonim Şirketi ile Enka Santral İşletme ve Bakım Hizmetleri Anonim Şirketi ve Enka Sakarya Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin, Enka Enerji Ticaret Anonim Şirketi bünyesinde külli halefiyet yoluyla gerçekleşecek birleşme işlemine, Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliği’nin 43 üncü maddesi kapsamında Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun 13/07/2023 tarihli toplantısında alınan 11949 sayılı Karar ile izin verilmiştir. Kamuoyuna duyurulur” ifadeleri yer aldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler