1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ENKA ve GE’den Irak’taki Samawa Santrali’nde yeni adım

ENKA ve GE’den Irak’taki Samawa Santrali’nde yeni adım

ENKA ve GE Konsorsiyumu’nun Irak’ta kurduğu 750 MW Samawa Kombine Çevrim Elektrik Santrali’nde 3 numaralı GTG ünitesinin ilk ateşlemesi tamamlandı. 

ENKA ve GE’den Irak’taki Samawa Santrali’nde yeni adım

Enerji Günlüğü - ENKA ve GE Konsorsiyumu’nun Irak’ta kurduğu 750 MW Samawa Kombine Çevrim Elektrik Santrali’nde 3 numaralı GTG ünitesinin ilk ateşlemesi tamamlandı. 

İstanbul merkezli mühendislik ve inşaat şirketi ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş. (ENKA), iş ortağı GE ile Güney Irak'ta Basra'nın 293 km kuzeybatısında Samawa şehrinin yakınında kurulumunu 9 Şubat’ta tamamladıkları 750 MW kapasiteli Samawa Kombine Çevrim Elektrik Santrali projesinde, kritik aktivitelerden birine ulaştığını açıkladı. Açıklamaya göre, santralin 3 numaralı gaz türbin jeneratörü (GTG) ünitesinin ilk ateşlemesi, proje ekibi tarafından 28 Nisan 2020 tarihinde başarıyla tamamlandı. 

Irak Elektrik Bakanlığı tarafından, 5 Şubat 2017 tarihli Sözleşme ile GE firmasına ihale edilen Samawa 1×4 9E Kombine Çevrim Santrali Projesini gerçekleştirmek üzere, ENKA ve GE 3 Ocak 2017 tarihinde konsorsiyum anlaşması imzalamıştı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler