1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Enko, Adıyaman ve Malatya’ya depolamalı RES kuracak

Enko, Adıyaman ve Malatya’ya depolamalı RES kuracak

Enko Enerji, Adıyaman ve Malatya il sınırları içinde 200 MW kurulu gücünde Araban Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) kurup işletecek.

Enko, Adıyaman ve Malatya’ya depolamalı RES kuracak

Enerji Günlüğü - Adıyaman’ın Merkez ve Gölbaşı ilçeleri ile Malatya’nın Doğanşehir ilçesi sınırları içinde 200 MW kurulu gücünde Araban Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) kurulacak. 

Adıyaman İli, Merkez İlçesi, Yaylakonak-Yünlüce ve Çat Köyleri; Gölbaşı İlçesi, Cankara, Akçakaya, Yarbaşı, Asfalt, Harmanlı-Cumhuriyet, Kalemkaş ve Çakmak Köyleri İle Malatya İli, Doğanşehir İlçesi, Gedikağzı ve Hürriyet Mahalleleri mevkiinde, Enko Enerji San. ve Tic. A.Ş. tarafından 200 MW kurulu gücünde Araban Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 947 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Kurulacak olan Araban DRES’te 40 adet rüzgar türbini kurulacak. Ayrıca yaklaşık 66 bin metrekarelik alanın 9 bin metrekarelik bölümünde 200 MWh kapasitesine ve lityum iyon batarya teknolojisine sahip Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. 

Tesiste yılda 800 milyon kWh elektrik üretilmesi planlanıyor. Üretilen ve depolanan elektrik enerjisi, Kapıçam TM’ye 400 kV şeklinde bağlanarak ulusal enterkonnekte sisteme aktarılacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler