1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Enyat Enerji 50 MW’lık Alanya RES kuracak

Enyat Enerji 50 MW’lık Alanya RES kuracak

Enerji Günlüğü - Enyat Enerji, Antalya, Mersin ve Karaman il sınırları içinde 50 MW kapasiteli Alanya Rüzgar Enerjisi Santrali kurup işletecek.Enyat Enerji...

Enyat Enerji 50 MW’lık Alanya RES kuracak

Enerji Günlüğü - Enyat Enerji, Antalya, Mersin ve Karaman il sınırları içinde 50 MW kapasiteli Alanya Rüzgar Enerjisi Santrali kurup işletecek.

Enyat Enerji Yatırımları ve Elektrik Üretim Ticaret A.Ş., Antalya ili, Alanya ve Gazipaşa ilçeleri, Mersin ili, Anamur İlçesi, Karaman İli, Sarıveliler İlçesi, Karapınar, Dumlugöze, Civandere ve Civler Mahalleleri mevkii sınırları içinde 50 MWm/50 MWe kurulu güce sahip Alanya Rüzgar Enerjisi Santrali’ni kurup işletilmeyi planlıyor. 

42 ay içerisinde tamamlanması planlanan santralin toplam maliyetinin 125 milyon lira olması öngörülüyor. Santral sahası orman, mera, tarım ve taşlık alanlar üzerinde kalıyor.

Alanya RES, 1,25 MW gücünde toplam 40 adet rüzgar türbininden oluşacak. Santral yılda ortalama 175.000.000 kWh elektrik üretecek.  

Alanya RES projesi kapsamında türbinlerden kaynaklanabilecek elektrik kaçaklarının önlenmesi için inşaat sırasında türbinlerin kule tabanı ve gövdelerinde topraklama işlemi yapılacak. Bu sayede çalışanların ve çevredeki hayvanların elektriğe çarpılma tehlikesi en aza indirilecek.

Enerji Günlüğü 

 
Önceki ve Sonraki Haberler