1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. EPDK 2 şirketten savunma istedi; bir şirketi uyardı

EPDK 2 şirketten savunma istedi; bir şirketi uyardı

Enerji Günlüğü – EPDK, denetimlerde mevzuata aykırılık tespit ettiği 2 şirketten savunma istedi, bir şirkete de ihtarda bulundu.  Enerji Piyasası...

EPDK 2 şirketten savunma istedi; bir şirketi uyardı
Enerji Günlüğü – EPDK, denetimlerde mevzuata aykırılık tespit ettiği 2 şirketten savunma istedi, bir şirkete de ihtarda bulundu. 
 
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) gerçekleştirdiği denetimler sonucunda bir akaryakıt bayisi ile bir iç tesisat sertifikalı doğalgaz şirketinden savunma istedi; iç tesisat ve servis hatları sertifikalı bir doğalgaz şirketine ise “bundan böyle ilgili mevzuat hükümlerine uygun hareket etmesi hususunda” ihtarda bulundu. 
 
Denetimlerde tespit edilen aykırılıklar şunlar oldu:
• Dağıtım şirketinde kayıtları bulunan sigortalı personeli işten çıkmış olmasına rağmen, durumu dağıtım şirketine bildirmeksizin faaliyetlerine devam etmek.
• Taahhüt ettiği işleri zamanında yapmamak.
• Dağıtım Şirketinin yazılarına, belirtilen süre içerisinde cevap vermemek ve talep edilen bilgi ve belgeleri göndermemek.
• Proje onayı olmaksızın doğal gaz iç tesisat imalatı yapmak.
• Mali kayıtlara göre ve otomasyon kayıtlarına göre istasyona girişi olmayan 40.000 litre civarında akaryakıt satışı yapmak. 
• Dönem başı stok, dolum ve satış verilerinin otomasyon sistemine sağlıklı yansıtmamak ve/veya 1240 sayılı Kurul Kararı ile belirlenen kurallara uygun olarak yansıtmamak. 
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler