1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. EPDK 40 Enerji Uzman Yardımcısı alacak

EPDK 40 Enerji Uzman Yardımcısı alacak

Enerji Günlüğü – EPDK, on üç ayrı dalda toplam 40 enerji uzman yardımcısı alacak.Enerji Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı ile ilgili ilan bugünkü...

EPDK 40 Enerji Uzman Yardımcısı alacak

Enerji Günlüğü – EPDK, on üç ayrı dalda toplam 40 enerji uzman yardımcısı alacak.

Enerji Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı ile ilgili ilan bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Enerji Piyasası Denetleme Kurumu, Elektrik-Elektronik Mühendisliği dalında 2, Elektrik Mühendisliği dalında 3, Endüstri Mühendisliği/ İşletme Mühendisliği dalında 3, Makine Mühendisliği/Mekatronik Mühendisliği dalında 3, Enerji Sistemleri Mühendisliği dalında 3, Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği dalında 1, Bilgisayar Mühendisliği dalında 6, Kimya Mühendisliği dalında 1, İnşaat Mühendisliği dalında 1, Harita Mühendisliği dalında 1, Hukuk dalında 11, İstatistik dalında 3 ve İşletme/İktisat dalında 2 olmak üzere toplam 40 adet Enerji Uzman Yardımcısı istihdam edecek.

SINAV TARİHİ

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 15-31 Aralık 2014 tarihleri arasında Enerji Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı yapılacak. Sınava başvurular 14 Kasım- 5 Aralık 2014 tarihleri arasında yapılacak. BaşvurularEnerji Piyasası Düzenleme Kurumu (Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No: 51/C Yüzüncüyıl-ANKARA) adresine şahsen veya en geç bu tarihte Kuruma ulaşacak şekilde posta ile yapılacak.

SINAVA KATILABİLME ŞARTLARI

Giriş Sınavına katılmak isteyenlerin Sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmaları veKPSS-A puan türünden ilgili puan türlerinden 80 ve üzeri puan almaları gerek. Ayrıca adayların ilgili fakülte veya bölümlerden ya da bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış okullardan mezun olmaları gerekiyor.

Giriş Sınavına katılma hakkını elde eden adayların listesi en geç 10 Aralık 2014 tarihine kadar Kurum internet adresinde ilan edilecek. Adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacak.

GİRİŞ SINAVININ YERİ VE ŞEKLİ

Giriş Sınavı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:51/C Yüzüncüyıl-ANKARA) adresinde yapılacak. Giriş Sınavına çağrılanlar, özel düzenlemeler çerçevesinde sözlü sınava alınacaklar. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, Komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az yetmiş olması şart.

Sınav sonuçları, Kurumun internet adresinde ve Kurum hizmet binasında ilan edilecek ve sınavda başarılı olan adaylara yazılı olarak bildirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler