1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK 5 şirketten yazılı savunma istedi

EPDK 5 şirketten yazılı savunma istedi

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, akaryakıt istasyonlarında yapılan denetimlerde tespit edilen mevzuata aykırı durumlar sebebiyle 5 şirketten...

EPDK 5 şirketten yazılı savunma istedi

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, akaryakıt istasyonlarında yapılan denetimlerde tespit edilen mevzuata aykırı durumlar sebebiyle 5 şirketten yazılı savunma istedi. Kurum, bir şirketin de LPG Dağıtıcı Lisansının sona erdirildiğini açıkladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK- Kurul), 5 şirkete ait akaryakıt istasyonunda farklı tarihlerde yapılan denetimlerde mevzuata aykırı bazı durumlar tespit etti. Buna göre EPDK tarafından; istasyonda vaziyet planında yer almayan gizli tank bulundurulması, akaryakıt tankerinden alınan akaryakıt numunelerinin yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermemesi ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı olması, numunelerin solvent içermesi, dolayısıyla ulusal marker seviyesi geçersiz ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmali eylemi, akaryakıtın tağşişe yarayan ürün içermesi, LPG otogaz istasyonunda LPG’den Sorumlu Müdür olmaması ve akaryakıt istasyonunda otomasyon sistemi kurma yükümlülüğünün yerine getirilmemesi sebepleriyle 5 şirketten yazılı savunma istendi.

Ancak ilgili Soruşturma Raporları yazılı savunma alınmak üzere ilgilisine gönderilmesine rağmen tebliğ edilemedi. Raporlarda belirtilen hususlarla ilgili olarak Şirketlerin yazılı savunmalarını bugünden itibaren 30 gün içerisinde Kuruma ulaştırmaları gerekiyor.

Yazılı savunmaları istenen Şirketler ise şöyle: BAY/939-82/29218 sayılı bayilik lisansı sahibi Ke-Nac Petrol Temizlik Turizm İnşaat Nakliye Madencilik Gıda Tarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 

BAY/939-82/29690 sayılı bayilik lisansı sahibi Marmara Petrolleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

DAĞ/3274-2/29624 sayılı dağıtıcı lisansı sahibi Oneks Akaryakıt Dağıtım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketini

LPG-BAY/941-54/16160 sayılı lisans sahibi Sardes Petrol Ürünleri Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi

DAĞ/3715-1/30655 sayılı dağıtıcı lisansı sahibi Z Petrol Enerji Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

EPDK ayrıca Class Gaz Sanayi ve Dış Ticaret AŞ’nin LPG-DAĞ/1626-1/07856 sayılı LPG Dağıtıcı Lisansı, Kurul Kararı ile sona erdirildiğini duyurdu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler