1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK 648 bin lira ceza verdi

EPDK 648 bin lira ceza verdi

Enerji Günlüğü - EPDK, mevzuata aykırı hareket eden iki akaryakıt firmasına 648 bin lira idari para cezası verdi.Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK),...

EPDK 648 bin lira ceza verdi

Enerji Günlüğü - EPDK, mevzuata aykırı hareket eden iki akaryakıt firmasına 648 bin lira idari para cezası verdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Kurul kararlarını bugünkü Resmi Gazete’den duyurdu.

Buna göre EPDK, istenen yazılı savunmayı yapmama ve lisansın verdiği haklar dışında faaliyette bulunma nedenleriyle Stanlub Petrol'e 339.814 TL, Şahini Zahirecilik Nakliyat'a 308.194 TL olmak üzere toplam 648.008 lira ceza verdi. Ayrıca, Şahini Zahirecilik Nakliyat'ın lisansını da iptal etti.

4 FİRMADAN YAZILI SAVUNMA İSTENDİ

EPDK, 4 firmadan yazılı savunma istenmesini kararlaştırdı. Bu karar doğrultusunda, Ballıkuyumcu Petrol Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.’nden, Makspet Akaryakıt, General Lpg Akaryakıt, Söz Petrol firmalarının 15 (Onbeş) gün içerisinde Kurum’un adresine yazılı savunmalarını göndermeleri gerekiyor.

Bunların dışında EPDK, Liya Mühendislik Doğalgaz firmasına ihtarda bulundu. Karaşin İthalat İhracat ve Ticaret Limited Şirketi'nin 26.02.2009 tarih ve MYĞ/1990-4/25674 sayılı madeni yağ lisansını iptal etti. Gökçağ Madeni Yağ Nakliyat İnşaat Petrol’den de Birinci Sınıf İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı’nın ibrazını istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler