1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK altı elektrik lisansı verdi

EPDK altı elektrik lisansı verdi

Enerji Günlüğü – EPDK, elektrik piyasasında 4 elektrik üretim, iki de elektrik tedarik lisansı verirken, 11 elektrik lisansını sona erdirdi. Enerji...

EPDK altı elektrik lisansı verdi

Enerji Günlüğü – EPDK, elektrik piyasasında 4 elektrik üretim, iki de elektrik tedarik lisansı verirken, 11 elektrik lisansını sona erdirdi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Düzce Aksu Elektrik Üretim A.Ş., Kipaş Kağıt Sanayi İşletmeleri Anonim Şirketi ve Lesaffre Turquıe Mayacılık Üretim ve Ticaret A.Ş.'ye üretim lisansı verirken, urkcell Enerji Çözümleri ve Elektrik Satış Ticaret A.Ş. ve Doel Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş.'ye tedarik lisansı verdi. 

Düzce Aksu Elektrik Üretim A.Ş.'ye Kemer HES ve Adıgüzel HES için 49'ar yıllık; Kipaş Kağıt Sanayi İşletmeleri Anonim Şirketi'ne Kipaş Kağıt Biyokütle Enerji Üretim Tesisi için 49 yıllık ve Lesaffre Turquıe Mayacılık Üretim ve Ticaret A.Ş.'ye Lesaffre Amasya Kojenerasyon Tesisi için 26/10/2060 tarihine kadar geçerli üretim lisansı verildi. 

Turkcell Enerji Çözümleri ve Elektrik Satış Ticaret A.Ş.'ye  20 (yirmi) yıl süreli ve Doel Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş.'ye  20 (yirmi) yıl süreli tedarik lisansı verildi.

11 ELEKTRİK LİSANSI İPTAL EDİLDİ

EPDK ayrıca 11 elektrik üretim lisansını iptal etti. Ege Yıldızı Doğal Gaz ve Elektrik Üretim A.Ş., Sason Elektrik Üretim Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, Düzce Aksu Elektrik Üretim A.Ş., Uçal Kağıt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Özyakut Enerji Üretim A.Ş., Ernanur Elektrik Üretim Limited Şirketi, Özkal Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi, Bilici Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş., Elite Elektrik Üretimi ve Elektronik Makine San. Tic. A.Ş. ve Tirenda Tire Enerji Üretim A.Ş.'nin lisansları iptal edildi. 

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler