1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK, AR-GE Eğitim ve Yaygınlaştırma Çalıştayı düzenledi

EPDK, AR-GE Eğitim ve Yaygınlaştırma Çalıştayı düzenledi

Elektrik dağıtım sektörüne yönelik “AR-GE Eğitim ve Yaygınlaştırma Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştayda üretilen AR-GE ürünlerinin saha da kullanımı ile ilgili sunumlar yapıldı.

EPDK, AR-GE Eğitim ve Yaygınlaştırma Çalıştayı düzenledi

Enerji Günlüğü - EPDK’nın Enerji Uzmanlar Derneği ve ELDER işbirliği ile düzenlediği çalıştayda elektrik dağıtımında sahada kullanılacak bazı AR-GE ürünleri prototiplerinin fiziki tanıtımı yapıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Enerji Uzmanlar Derneği ve ELDER işbirliği ile 15-18 Haziran tarihleri arasında elektrik dağıtım şirketlerinin Ar-Ge yetkilileri ve sahada görevli personelin katıldığı “AR-GE Eğitim ve Yaygınlaştırma Çalıştayı” düzenlendi.

3 gün süren çalıştayda;

- Üretilen AR-GE ürünlerinin saha da kullanımı ile ilgili sunumlar yapıldı.

- Sahada kullanılacak bazı prototiplerin fiziki tanıtımı yapıldı.

- Ürünlerin ticarileşmesi aşamasına yönelik olarak patent uzmanları bilgi verdi.

Çalıştay hakkında bilgi veren Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu AR-GE Komisyonu Başkanı Serkan Doğan, “EPDK Başkanımızın da hep vurguladığı gibi AR-GE’ye yatırım Türkiye’nin geleceğine yatırımdır. Biz de çalışmalarımızı hep bu doğrultuda yürütüyoruz. Bu verimli çalıştay kapsamında -bir mühendis için en büyük haz olan- üretim aşamasında kendisinin de yer aldığı bir ürünün sahada kullanılırken görülmesi heyecanını yaşadık. Son derece enerjik bir çalıştay oldu. Bütün katılımcılara teşekkür ederiz” dedi.

Çalıştay kapsamında ayrıca Ar-Ge proje ödüllerine layık görülen şirketlere ödülleri verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler