1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK Başkanı Köktaş: Enerji piyasamız güçlendi

EPDK Başkanı Köktaş: Enerji piyasamız güçlendi

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, Türkiye enerji sektörünün, EPDK'nın karar ve uygulamalarının da sayesinde...

EPDK Başkanı Köktaş: Enerji piyasamız güçlendi

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, Türkiye enerji sektörünün, EPDK'nın karar ve uygulamalarının da sayesinde çok daha güçlü, etkin ve verimli bir konum kazandığını söyledi.
EPDK'nın 11. Kuruluş Yılı Etkinlikleri Çerçevesi'nde Ankara'da düzenlenen toplantıda konuşan Hasan Köktaş, 11 yıllık sürede siyasi ve ekonomik istikrarın kurulması ve siyasi iradenin tam destek vermesi sayesinde Kurum'un Türkiye enerji sektörünün yeniden yapılanmasına çok önemli bir katkı sağladığını belirtti. Bu yeniden yapılanma sürecinde sektörün libere edildiğini, çok oyunculu, rekabetçi bir piyasa yapısı ve sağlıklı bir yatırım ortamı tesis edildiğini anlatan Köktaş, "Bu piyasa yapısı kayıt altına alınarak, tüm kuralları ve kurumları ile her türlü mekanizması tesis edilerek sürekliliği sağlanmıştır" dedi.
Enerji piyasalarında yerli ve yabancı yatırımcılar açısından piyasa koşullarında yatırım yapma, faaliyet gösterme ve hizmet verme imkânı sağlandığını, özelleştirmeye temel teşkil edecek tüm düzenlemelerin yapıldığını anlatan Köktaş, "Düzenleyip denetlediğimiz, petrol, elektrik, doğal gaz ve LPG piyasalarında bugün toplamda yaklaşık 26 bin 400 şirketin faaliyetin göstermesi bu gelişmenin çok somut bir göstergesidir" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler