1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. EPDK Başkanı Köktaş: Güneş lisansı için teklif yağdı

EPDK Başkanı Köktaş: Güneş lisansı için teklif yağdı

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, güneş enerjisine dayalı elektrik üretim lisansı için adeta başvuru...

EPDK Başkanı Köktaş: Güneş lisansı için teklif yağdı

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, güneş enerjisine dayalı elektrik üretim lisansı için adeta başvuru yağdığını söyledi. 

Hasan Köktaş, Seyitömer Termik Santrali'nin Çelikler Seyitömer Elektrik Üretim AŞ'ye devriyle ilgili törene katıldı. Köktaş, Türkiye'nin enerji sektörü özelleştirmelerinde büyük yol kat ettiğini söyledi. Bir tanesi bugün gerçekleştirilen büyük ölçekli özelleştirmelerle rekabetçi bir piyasa oluşturulduğunu dile getiren Köktaş, şöyle konuştu:

"Halen TEDAŞ'ın elinde 60-70 milyar kWh bir enerji var. Daha da fazlası EÜAŞ'ın elinde. İki büyük piyasa yapıcı var ve ikisi de kamunun elinde. Özelleştirmelerle kamunun elindeki piyasa yapıcılık özelliği bir miktar daha azalmış olacak. Hem fiyatlama, hem işletme açısından rasyonel bir işletmecilik ortaya çıkacak."

GÜNEŞE TEKLİF YAĞMURU

Yatırımcıların Türkiye ekonomisine ve enerji sektörüne güvendiklerini dile getiren Köktaş güneş enerjisine dayalı elektrik üretim lisansı başvurularını da buna örnek olarak gösterdi. Köktaş, "Türkiye'de ilk defa güneşle ilgili elektrik üretim başvuru sürecini geçen sene başlatmıştık. Geçen hafta teklifleri aldık. Yenilenebilir enerji kaynakları kapsamında 600 megawattlık bir başvuru için aldığımız teklif yaklaşık 8500- 9000 megawatt. Yaklaşık 13-14 katı. Bu da üretime duyulan güveni ifade ediyor" diye konuştu. 

GÜNEŞE EN HIZLI KOŞANLAR BOYDAK VE SABANCI...

EPDK'YA GÜNEŞ LİSANSI İÇİN 496 BAŞVURU GELDİ

Önceki ve Sonraki Haberler